
Ισπανικά ομόλογα σκοπεύει να αγοράσει η Κίνα, αναφέρει η El Pais
Η Κίνα προτίθεται να αγοράσει ισπανικά ομόλογα ξι δισεκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα της El Pais την Πέμπτη, χωρίς πάντως οι δύο χώρες να έχουν επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες της αγοράς.
Η Κίνα προτίθεται να αγοράσει ισπανικά ομόλογα ξι δισεκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα της El Pais την Πέμπτη, χωρίς πάντως οι δύο χώρες να έχουν επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες της αγοράς.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, το ποσό είναι ίσο με τα χρήματα που θα διαθέσει η Κίνα για ελληνικά και πορτογαλικά ομόλογα μαζί.
Σημειώνεται ότι μόλις την Τετάρτη ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λι Κεκιάγκ που επισκέφτηκε την Ισπανία επιβεβαίωσε την απόφαση της χώρας του να ενισχύσει την ισπανική οικονομία που πιέζεται από τις αγορές.
Πάντως, αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες, σημειώνει το Reuters, δεν έχουν επιβεβαιώνουν το ποσό που θα διαθέσει το Πεκίνο ή τί ομόλογα θα αγοράσει. Επιπλέον και οι αγορές αντέδρασαν μάλλον επιφυλακτικά αναμένοντας την επιβεβαίωση της είδησης.
Την Πέμπτη το spread ανάμεσα στα γερμανικά και τα ισπανικά ομόλογά ήταν 243 μονάδες και κινούνταν στο επίπεδο των 240 μονάδων.
Η Κίνα παρά το ότι έχει επιβεβαιώσει ότι κατέχει ομόλογα χωρών της ευρωζώνης δεν έχει αναφέρει τα ποσά αυτών των ομολόγων ούτε τις επενδύσεις της για το μέλλον.
Από την πλευρά της ούτε η Ισπανία έχει αναφέρει τί μέρος του χρέους της είναι σε κινεζικά χέρια, αν και κατά την El Pais ανέρχεται στο 20% του χρέους που είναι σε τρίτες χώρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Ευρωπαίοι σύμμαχοί της «συζητούν» εμπλοκή της Ρωσίας σε συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
- Τουρκία: Η αυταρχική διολίσθησή της στο επίκεντρο της Επιτροπής Tom Lantos στο Κογκρέσο των ΗΠΑ
- Λίβανος και Ισραήλ συμφώνησαν υπό τον Τραμπ και χωρίς τη Χεζμπολά να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός
- Κολομβία: Ο υποψήφιος της αριστεράς καταγγέλλει την «επέμβαση» του Τραμπ στα πολιτικά πράγματα της χώρας
- Ιράν: «Η επιχείρηση Επική Οργή τελείωσε», λέει ο Ρούμπιο
- Χιλή: Συγκρούσεις φοιτητών με την αστυνομία στο περιθώριο διαδήλωσης κατά της λιτότητας