Ανοικτό το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, παρά το πακέτο στήριξης, λέει ο Κ.Ρογκόφ
Το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας είναι ανοικτό, παρά τη στήριξη της Ελλάδας με τα 110 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ, υποστηρίζει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Κένεθ Ρογκόφ.
Το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας είναι ανοικτό, παρά τη στήριξη της Ελλάδας με τα 110 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ, υποστηρίζει ο καθηγητής Οικονομικών και Δημόσιας Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Κένεθ Ρογκόφ.
Οι χώρες της ευρω-περιφέρειας αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα με τους προϋπολογισμούς τους, είπε την Τετάρτη, σε ομιλία του σε συνέδριο της Confederation of Norwegian Enterprise, στο Όσλο, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Η Ελλάδα έχει ιστορικό χρεοκοπιών», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να δούμε στο μέλλον».
Ο κ. Ρογκόφ εκτίμησε ότι η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να παραμένει ενωμένη, ωστόσο προσέθεσε ότι κάποια κράτη-μέλη θα αναγκαστούν, πιθανότατα, να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση τους χρέους τους.
Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ είπε ακόμα ότι μετά την κρίση χρέους η Ευρώπη δείχνει σαν μία «αναδυόμενη οικονομία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το «παραλήρημα» της ΑΙ απειλεί την ψυχική υγεία – Αμερικανοί εισαγγελείς προειδοποιούν τις Big Tech
- Καίτη Γκρέυ: Ο γιος της κατέθεσε αγωγή για ακύρωση της διαθήκης
- Μοτοσικλετιστής παρέσυρε αστυνομικό στην Αττική Οδό προσπαθώντας να διαφύγει – Βίντεο ντοκουμέντο
- Συνεχίζει τον εμπαιγμό των αγροτών το Μαξίμου – «Διάλογος αλλά στο πλαίσιο της λογικής και των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού»
- «Καμπάνα» από τη Euroleague στον Ερυθρό Αστέρα
- Κρήτη: «Θέλουμε απαντήσεις – Ο γιος μας πέθανε από κωλυσιεργία» – Συγκλονίζουν οι γονείς του 37χρονου ορειβάτη

