Συνελήφθη πρώην υπουργός της κυβέρνησης Τιμοσένκο στην Ουκρανία
Οι εισαγγελικές Αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν πρώην υπουργό για κατάχρηση εξουσίας. Ο Γιούρι Λουτσένκο, σύμμαχος της Γιούλια Τιμοσένκο, κατηγορείται επίσης για σπατάλη 30.000 δολαρίων. Ο ίδιος δηλώνει ότι οι κατηγορίες είναι πολιτικά υποκινούμενες.
Οι εισαγγελικές Αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν πρώην υπουργό για κατάχρηση εξουσίας. Ο Γιούρι Λουτσένκο, σύμμαχος της Γιούλια Τιμοσένκο, κατηγορείται επίσης για σπατάλη 30.000 δολαρίων. Ο ίδιος δηλώνει ότι οι κατηγορίες είναι πολιτικά υποκινούμενες.
Ο εκπρόσωπος του γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα δήλωσε ότι ο Γ.Λουτσένκο συνελήφθη την Κυριακή.
Είναι ο τελευταίος από τους στενούς συνεργάτες της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο που κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας. Αρκετοί άλλοι συνεργάτες της Τιμοσένκο έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες κατηγορίες.
Πριν από λίγες ημέρες ασκήθηκε δίωξη για κακοδιαχείρηση κατά της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο κατά τη διάρκεια της θητείας της το διάστημα 2007-2010.
Σε έκθεση τον περασμένο Οκτώβριο, οι ελεγκτές που προσέλαβε για το σκοπό αυτό η κυβέρνηση ανέφεραν ότι η Τιμοσένκο χρησιμοποίησε παράνομα τα κέρδη από την πώληση των δικαιωμάτων για να χρηματοδοτήσει συνταξιοδοτικό ταμείο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
