Σαράντα άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα από την επιδημία χολέρας στην Αϊτή
Περισσότεροι από 2.700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες δέκα εβδομάδες στην Αϊτή από την επιδημία της χολέρας και περίπου 130.000 έχουν προσβληθεί από τη νόσο, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας της χώρας. Περίπου 40 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά προσβεβλημένοι από τη νόσο.
Περισσότεροι από 2.700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες δέκα εβδομάδες στην Αϊτή από την επιδημία της χολέρας και περίπου 130.000 έχουν προσβληθεί από τη νόσο, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Περίπου 40 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά προσβεβλημένοι από τη νόσο.
Ειδικοί σε θέματα υγείας εκτιμούν ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες περίπου 400.00 άνθρωποι θα προσβληθούν από χολέρα.
Τις τελευταίες ημέρες στη νοτιοδυτική Αϊτή περισσότεροι από 40 ιερείς βουντού έχουν λιντσαριστεί από το πλήθος, το οποίο τους κατηγορεί ότι ευθύνονται για την επιδημία, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Επίσης βίαια επεισόδια ξέσπασαν εναντίον της αποστολής του ΟΗΕ στην Αϊτή, με τους διαδηλωτές να κατηγορούν τα μέλη της ότι έφεραν τη χολέρα στη χώρα. Ωστόσο, έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από επιδημιολόγους και μικροβιολόγους δεν στηρίζουν μια τέτοια εκδοχή.
Το πρώτο κρούσμα χολέρας εδώ και 100 χρόνια στην Αϊτή εντοπίστηκε στις 19 Οκτωβρίου σε περιοχή κοντά στον ποταμό Αρτιμπονίτε. Πολλοί Αϊτινοί συχνά δεν γνωρίζουν τι να κάνουν σε περίπτωση μόλυνσης από κάποια μεταδοτική νόσο και όταν πια ζητούν ιατρική βοήθεια είναι αργά.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός των ασθενών και των νεκρών από την επιδημία είναι πολύ μεγαλύτερος από τα επίσημα στοιχεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Ολυμπιακός: Με Στρεφέτσα η ενδεκάδα κόντρα στον ΟΦΗ (pic)
- Γιατί στις πλούσιες χώρες πολλοί νιώθουν φτωχότεροι, δίχως να είναι;
- Πυρά ΠΑΣΟΚ σε Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση εξαντλεί τις προοπτικές της χώρας – Η πολιτική αλλαγή είναι επιτακτική
- Ο Βιλντόζα πήρε το… πορτοφόλι του Πετρούσεφ και χάρισε τη νίκη στη Βίρτους (vids)
- Κρήτη: Θλίψη για τον αθλητή ΑμεΑ που πέθανε μετά από τροχαίο – Είχε καθηλωθεί σε αμαξίδιο πριν από 23 χρόνια μετά από τροχαίο
- Οδοιπορικό του in: Πολύπαθη Μάνδρα – Η επόμενη μέρα
