Την επιστροφή του μάρκου επιθυμεί το 49% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση
Δυσαρεστημένοι δηλώνουν οι Γερμανοί με το ευρώ. Σε δημοσκόπηση της εφημερίδας Bild, το 51% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένοι με το νέο νόμισμα, ενώ το 49% θα επιθυμούσε την επιστροφή του μάρκου.
Δυσαρεστημένοι δηλώνουν οι Γερμανοί με το ευρώ. Σε δημοσκόπηση της εφημερίδας Bild, το 51% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένοι με το νέο νόμισμα, ενώ το 49% θα επιθυμούσε την επιστροφή του μάρκου.
Σε ερώτηση για το εάν είναι ικανοποιημένοι από το ευρώ, το 44% δηλώνει «ναι», το 51% δηλώνει «όχι», ενώ «δεν ξέρω/δεν απαντώ» επιλέγει το 5%.
To 77% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι αισθάνονται πως δεν έχουν ωφεληθεί προσωπικά από το ευρώ, ενώ το 67% το απασχολεί η σταθερότητα του ευρώ.
Ερωτώμενοι εάν θα επιθυμούσαν την επιστροφή του μάρκου, το 49% δηλώνει «ναι», το 41% δηλώνει «όχι».
Δεν θεωρούν, πάντως, ως καλή ιδέα έναν πιθανό διαχωρισμό της ευρωζώνης σε βορρά και νότο. Μόνο το 16% θεωρεί ότι αυτό είναι καλή ιδέα, ενώ το 66% πιστεύει το αντίθετο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαριάντα Πιερίδη για το bullying του γιου της: «Το δύσκολο είναι το να βάλεις το σχολείο να ασχοληθεί σοβαρά»
- Ο Μακρόν ψάχνει και για κεντρικό τραπεζίτη – Γιατί παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο Βιλερουά
- Κινηματογραφική ληστεία στην Ιταλία: Μασκοφόροι με «μαϊμού» περιπολικά ανατίναξαν χρηματαποστολή
- Το μήνυμα του Γκουαρντιόλα για τον τίτλο και το τέλος της «ξηρασίας» 89 χρόνων
- Γιατί οι Ιταλοί παραγωγοί μπαίνουν μέσα πουλώντας λάδι
- Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Υποβαθμίζει τις «βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις» του δολαρίου
