Δώδεκα χρόνια Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
Στην 12η έκδοση του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, θα προβληθούν περίπου 55 ταινίες, στην πλειοψηφία τους σε πρώτη προβολή στην Αθήνα, και, όπως κάθε χρόνο, πολλοί σκηνοθέτες και ηθοποιοί έχουν προσκληθεί να έρθουν στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους και να συναντήσουν το κοινό στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Τα βραβεία που θα δοθούν όπως κάθε χρόνο είναι δύο:
– Το βραβείο Κοινού, στην ταινία που το κοινό θα επιλέξει ως καλύτερη
– Το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής
Οι ταινίες του Διαγωνιστικού τμήματος θα κριθούν από μια επιτροπή επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου με πρόεδρο τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο.
Για την 12η έκδοση του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, και τα δύο βραβεία θα αναλογούν σε βοήθημα στην διανομή των ταινιών που θα τα κερδίσουν, ως υποστήριξη στους έλληνες διανομείς.
Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην Αθήνα, από 31 Μαρτίου έως 8 Απριλίου 2011 στους κινηματογράφους Αττικόν και Απόλλων Cinemax Class, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών αλλά και στη Θεσσαλονίκη από τις 6 έως τις 10 Απριλίου 2011 στον κινηματογράφο Ολύμπιον.
Με τη συνεργασία των ελληνικών κινηματογραφικών εταιριών διανομής και των Γαλλόφωνων Πρεσβειών στην Ελλάδα με την υποστήριξη των
Unifrance, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», ATTIKON Cinemax Class, ΑΠΟΛΛΩΝ Cinemax Class, καθώς και πολλών χορηγών
- «Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι ήθελαν τον Κλοπ»
- Πέθανε ο σπουδαίος βετεράνος του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Ντιβάλ
- Eurovision 2026: Η υπόσχεση του Akyla και η πραγματική ιστορία πίσω από τον viral στίχο «Ferto»
- Διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Παναγιώτης Παρασκευαΐδης
- Μεγάλο δέντρο έπεσε σε πάγκους λαϊκής αγοράς στο Φάληρο – Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός
- Ατρόμητος – Πανσερραϊκός 2-2: Παλικαρίσια ισοπαλία για τα «λιοντάρια» στο 90+2′!

