
Από τις πιο πλούσιες και κακοδιοικούμενες χώρες στον κόσμο η Ελλάδα, λέει ο πρωθυπουργός
Η Ελλάδα είναι μια από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου και μια από τις πιο κακοδιοικούμενες, δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο περιοδικό Newsweek. «Αυτή τη στιγμή ο κόσμος βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Τα δραστικά μέτρα μας είναι ακόμη πολύ πρόσφατα και ο κόσμος αισθάνεται το βάρος» είπε χαρακτηριστικά.
Η Ελλάδα είναι μια από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου και μια από τις πιο κακοδιοικούμενες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek.
Μιλώντας για το πολιτικό κόστος των σκληρών μέτρων είπε ότι «αυτή τη στιγμή ο κόσμος βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Τα δραστικά μέτρα μας είναι ακόμη πολύ πρόσφατα και ο κόσμος αισθάνεται το βάρος. Οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται χρόνο να εφαρμοστούν και να αποδώσουν».
Ερωτηθείς για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί αναφέρθηκε στην αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, στη δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο όλων των κυβερνητικών αποφάσεων, στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την καταγραφή των δημοσίων υπαλλήλων.
Για τις μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν ανέφερε ότι ετοιμάζεται η απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων, ο νέος νόμος fast-track για την επιχειρηματικότητα και οι αλλαγές στην Παιδεία.
Επισήμανε ότι γίνονται προσπάθειες για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και αναφέρθηκε στις δορυφορικές φωτογραφίες και τη δημοσιοποίηση ονομάτων επιφανών φοροφυγάδων. Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημοσιοποιήσει όλες τις φορολογικές δηλώσεις στο Διαδίκτυο.
Τέλος, έκανε αναφορά στην «μικρή αλλά σημαντική αύξηση των εξαγωγών φέτος» λέγοντας ότι «οι ελληνικές εταιρίες αρχίζουν να γίνονται περισσότερο ανταγωνιστικές και προσανατολίζονται στις διεθνείς αγορές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Pierrakakis Heads to Washington for IMF and G7 Talks
- Amber Alert για την αρπαγή 6χρονου από τη Βουλιαγμένη
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου
