
Προς υποβάθμιση η αξιολόγηση έξι ελληνικών τραπεζών από την Moody’s
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's έθεσε σε καθεστώς αναθεώρησης για πιθανή υποβάθμιση την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας έξι ελληνικών τραπεζών, μετέδωσε το Reuters.
Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s έθεσε την Παρασκευή σε καθεστώς αναθεώρησης για πιθανή υποβάθμιση την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας έξι ελληνικών τραπεζών.
Όπως μετέδωσε το Reuters, πρόκειται για τις τράπεζες Εθνική, Alpha Bank, EFG Eurobank Πειραιώς, ATEbank και Attica Bank.
Αλλαγές στην αξιολόγηση κρατών συνήθως οδηγούν και σε αναθεώρηση των ratings των εμπορικών τραπεζών που εδρεύουν σε αυτές.
Την Πέμπτη, η Moody’s προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την αξιολόγηση BΑ1 της Ελλάδας, επικαλούμενη την αναθεώρηση επί τα χείρω του χρέους της, καθώς και την υστέρηση των φορολογικών εσόδων του 2010.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυστρία: Ποντικοφάρμακο βρέθηκε σε βάζο βρεφικής τροφής – Η εταιρεία ανακάλεσε όλες τις τροφές της
- Φορεσιά πολέμου
- Γιορτή σήμερα 20 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.04.2026]
- Ανταρκτική: Το ακραίο σχέδιο για να αποτραπεί η άνοδος της στάθμης της θάλασσας
- Μπενίτεθ: «Το πρώτο γκολ άλλαξε το παιχνίδι…»


