Με κάθειρξη έως 8 έτη απειλούνται οι Ισπανοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Bαρύτατες ποινές που φτάνουν έως και την κάθειρξη οκτώ ετών περιμένουν τους Ισπανούς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι δεν αναποκρίθηκαν στην πολιτική επιστράτευση, που αποφάσισε η κυβέρνηση, προκειμένου να λειτουργήσουν και πάλι τα αεροδρόμια.
Bαρύτατες ποινές που φτάνουν έως και την κάθειρξη οκτώ ετών περιμένουν τους Ισπανούς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι δεν αναποκρίθηκαν στην πολιτική επιστράτευση, που αποφάσισε η κυβέρνηση, προκειμένου να λειτουργήσουν και πάλι τα αεροδρόμια.
Υπενθυμίζεται ότι οι ελεγκτές απουσίασαν μαζικά από τις εργασίες τους την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενοι ασθένεια, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες να κλείσει ο εναέριος χώρος της Ισπανίας, να ακυρωθούν εκατοντάδες πτήσεις και να ταλαιπωρηθούν δεκάδες χιλιάδες πολίτες.
Αμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης Θαπατέρο, η οποία έστειλε στρατιωτικό προσωπικό στους πύργους ελέγχου των αεροδρόμιων, ενώ το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε, αποφάσισε να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οι ελεγκτές επιστρατεύθηκαν, ωστόσο, δεν επέστρεψαν όλοι στις εργασίες τους. Στη λίστα της Εισαγγελίας βρίσκονται 175 εργαζόμενοι, οι οποίοι καλούνται σταδιακά να καταθέσουν στις Αρχές.
Ο Γενικός Εισαγγελέας εξήγησε ότι η στάση τους είναι ανάλογη «με του γιατρού που εγκαταλείπει τον ασθενή στο νοσοκομείο». Το αδίκημα αυτό, τόνισε, είναι η στάση.
Πάντως, τα συνδικάτα στην Ισπανία δηλώνουν έτοιμα για νέο γύρο κινητοποιήσεων. Οι αντιδράσεις εστιάζονται στην απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει το 49% των αεροδρομίων σε ιδιώτες σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα και να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο το ενδεχόμενο προσφυγής στο Μηχανισμό Στήριξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προβλήματα στη Σάμο από την κακοκαιρία : Η θάλασσα έγινε ένα με τη στεριά – Κατολισθήσεις και πλημμυρισμένοι δρόμοι
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό
- Κακοκαιρία: Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Κ. Μακεδονία – Πού διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω συγκέντρωσης υδάτων
- Άρης – Παναθηναϊκός 102-95: Ο «Αυτοκράτορας»… καθάρισε τους «πράσινους»
- Η τρυφερή ανάρτηση της Τζούλια Ρόμπερτς για τα γενέθλια του συζύγού της Ντάνιελ Μόντερ – «Ο αγαπημένος μου άντρας»
- Πυρά ΠΑΣΟΚ σε Μητσοτάκη: Αμυντική στρατηγική χωρίς διαφάνεια και εγχώρια προστιθέμενη αξία
