Τι κοινό έχει το καλαμπόκι και ο κρόκος του αβγού;
Το καλαμπόκι και ο κρόκος του αβγού είναι οι καλύτερες διατροφικές πηγές λουτεΐνης.
Το καλαμπόκι και ο κρόκος του αβγού είναι οι καλύτερες διατροφικές πηγές λουτεΐνης.
Η λουτεΐνη είναι μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που ανήκει στα καροτενοειδή και εκτός από το καλαμπόκι και τον κρόκο του αβγού βρίσκεται στα ακτινίδια, στα σταφύλια και στον αστακό.
Πλειάδα ερευνών αποδίδουν στη λουτεΐνη προστατευτική δράση έναντι εκφυλιστικών παθήσεων των οφθαλμών (όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδος).
Πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα μάλιστα προσδιορίζουν με σαφέστατο τρόπο την αγγειοπροστατευτική αλλά και αντικαρκινική δράση αυτής της πολύτιμης αντιοξειδωτικής ουσίας των τροφών.
health.in.gr
- Με ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ξεκινά το 2026 στην Ευρωλίγκα
- Τράπεζα της Ελλάδος: Τι αλλάζει στη στρατηγική της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
- Ισοπαλία στο Μαρόκο – Μάλι (1-1), με τον Ελ Κααμπί βασικό
- Μπαρτζώκας: «Ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε»
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ 1-0: Τρίποντο με «υπογραφή» Ντόργκου
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 27.12.2025]
