Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 (12:00 – 14:00) η ελληνική και μεσογειακή κουζίνα έχουν την τιμητική τους στο Κέντρο Γαία, του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
Τα παιδιά πειραματίζονται και εξοικειώνονται με βιολογικά και παραδοσιακά υλικά, που αποτελούν τη βάση της Μεσογειακής Διατροφής, ενώ τα χρώματα, τα αρώματα, τα σχήματα των υλικών παραπέμπουν στην ελληνική φύση.

Τα παιδιά αποκτούν γνώση στην ποιότητα της πρώτης ύλης, ευαισθητοποιούνται στο να δίνουν έμφαση στη διαύγεια της γεύσης των υλικών που απαρτίζουν, αισθάνονται τη χαρά της προσωπικής δημιουργίας ανοίγοντας φύλλο, φτιάχνοντας ζύμη για ψωμί, τηγανητές πατάτες στο φούρνο ,τη δική τους μερέντα από ταχίνι.
Εισηγητής: Στάθης Κατσαρέλης
Είσοδος: 10 ευρώ

Επόμενα εργαστήρια bio-κουζίνας
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου: Χριστούγεννα και παράδοση
Κυριακή 9 Ιανουαρίου: Διατροφή αποτοξίνωσης για διαύγεια και ευεξία
Κυριακή 13 Φεβρουαρίου: Το τραπέζι ως μέσον επικοινωνίας και αγάπης

ΠΛηροφορίες-Εγγραφές:
Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων – Κέντρου ΓΑΙΑ
Τηλ. 210-8015870 εσωτ. 582 , Τηλ./φαξ 210- 8019784 Ώρες: 9:00 – 14:30
e-mail: emmieg@gnhm.gr

Κέντρο Γαία – Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Όθωνος 100, Κηφισιά