Δέκα συλλήψεις σε επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας σε Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία
Δέκα άτομα συνελήφθησαν την Τρίτη σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Βέλγιο, την Ολλανδία και την Γερμανία. Οι συλληφθέντες θεωρείται ότι σχεδίαζαν επίθεση στο Βέλγιο. Την ίδια στιγμή, οι Υπηρεσίες Πληροφοριών της Δανίας προειδοποιούν πως τρομοκρατικές οργανώσεις με έδρα το εξωτερικό σχεδιάζουν επιθέσεις στη χώρα και εφιστούν την προσοχή των Αρχών ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων.
Δέκα άτομα συνελήφθησαν την Τρίτη σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Βέλγιο, την Ολλανδία και την Γερμανία.
Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Βελγίου πρόκειται για ριζοσπάστες ισλαμιστές, οι οποίοι θεωρείται ότι σχεδίαζαν επίθεση στο Βέλγιο.
Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στην Αμβέρσα (βόρειο Βέλγιο).
Έρευνα διεξήχθη σε δέκα σπίτια στις τρεις χώρες. Οι συλληφθέντες είναι καταγωγής από το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Ρωσία και το Μαρόκο.
Η βελγική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες βαριά οπλισμένων ανδρών της αστυνομίας να πραγματοποιούν έφοδο τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αμβέρσα και να συλλαμβάνουν τουλάχιστον δύο άτομα, η μία γυναίκα.
Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον εισαγγελέα στην Αμβέρσα.
Η ολλανδική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι συνελήφθησαν στο Άμστερνταμ τρεις άνδρες, ηλικίας 25, 26 και 28 ετών, κατόπιν αιτήματος των βελγικών Αρχών «με την υποψία της ανάμειξης σε διεθνή τρομοκρατία».
Στη Γερμανία η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν έναν άνδρα κοντά στο Ααχεν ως ύποπτο «για στρατολόγηση νεαρών ανδρών στο Βέλγιο για να πολεμήσουν στην Τσετσενία».
Πρόκειται για έναν Ρώσο 31 ετών, ο οποίος συνελήφθη κοντά στο Εξ λα Σαπέλ βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί από το Βέλγιο.
Ένας 31χρονος Ρώσος, που είναι ύποπτος ότι στρατολογούσε μαχητές στην Τσετσενία συνελήφθη κοντά στο Εξ λα Σαπέλ στο πλαίσιο επιχείρησης της βελγικής δικαιοσύνης κατά ενός ισλαμιστικού δικτύου, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική αστυνομία.
Την ίδια στιγμή, οι Υπηρεσίες Πληροφοριών της Δανίας προειδοποιούν πως τρομοκρατικές οργανώσεις με έδρα το εξωτερικό σχεδιάζουν επιθέσεις στη χώρα.
«Υπάρχουν ανανεωμένες ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες τρομοκρατικές οργανώσεις με έδρα το εξωτερικό προσπαθούν να στείλουν τρομοκράτες στη Δανία για να εξαπολύσουν επιθέσεις» αναφέρει η Υπηρεσία Πληροφοριών της Δανίας (PET).
Η Υπηρεσία Πληροφοριών δεν αύξησε το βαθμό απειλής για τη χώρα, καλεί ωστόσο την αστυνομία να είναι «εξαιρετικά προσεκτική» μέχρι το τέλος της περιόδου των Χριστουγέννων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Η πλούσια Αρκτική μήλον της έριδος για ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
- Ίντερ Μαϊάμι – Βανκούβερ Γουάιτκαπς 3-1: Πρωταθλητής MLS ο Λιονέλ Μέσι (pic)
- «Βόμβες» από Σαλάχ για Σλοτ και διοίκηση της Λίβερπουλ: «Το κλαμπ με… πετάει στις ρόδες του λεωφορείου»


