Προσωρινή ένταση στην πλ.Κοτζιά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μουσουλμάνων
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στην πλατεία Κοτζιά από συγκέντρωση περίπου 350 μουσουλμάνων. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι δημοτικοί αστυνομικοί κατάσχεσαν παπύρους που είχαν -όπως υποστήριζαν- αποσπάσματα από το Κοράνι. Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο πριν τις 15.30.
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στην πλατεία Κοτζιά από συγκέντρωση περίπου 350 μουσουλμάνων οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι δημοτικοί αστυνομικοί κατάσχεσαν παπύρους που είχαν -όπως οι ίδιοι υποστήριζαν- αποσπάσματα από το Κοράνι.
Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ η οποία τους απώθησε, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητο ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού.
Επίσης επιτέθηκαν και σε τροχονόμο που ρύθμιζε την κυκλοφορία και προκάλεσαν φθορές στην μοτοσικλέτα του. Τελικά οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απομακρύνθηκαν από το σημείο.
Νωρίτερα μικτό κλιμάκιο αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια ελέγχων που έκαναν για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου στη διασταύρωση των οδών Μενάνδρου και Σοφοκλέους στην Ομόνοια άρχισαν να κατάσχουν διάφορα προϊόντα.
Ένας ιρακινός κουρδικής καταγωγής άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα ότι ανάμεσα στα αντικείμενα ήταν πάπυροι με αποσπάσματα από το Κοράνι.
Άλλοι μουσουλμάνοι που βρίσκονταν στο σημείο ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να πετούν πέτρες και ξύλα εναντίον των δημοτικών αστυνομικών. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου προκλήθηκαν ζημιές από πέτρες σε διερχόμενο λεωφορείο χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.
Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον Ιρακινό στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως για να δώσει κατάθεση για το περιστατικό.
Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι μουσουλμάνοι έκαναν πορεία προς την Ομόνοια και στη συνέχεια προς τη πλατεία Κοτζιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
