Η πτήσεις ελληνικών αεροσκαφών δεν σταματούν στον 25ο μεσημβρινό, απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σχετική ερώτηση του Απόστολου Κακλαμάνη, με αφορμή δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την επικείμενη σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός συμπλήρωσε πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα συμφωνίας της χώρας μας στην πρόταση Ερντογάν να πετούν αφοπλισμένα τα αεροσκάφη.

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως τέτοιο θέμα. Δεν μπορείς άοπλος να απογειώνεσαι για αναγνώριση και αναχαίτιση αεροσκαφών που εισέρχονται στο FIR Αθηνών, δίχως να έχουν υποβάλλει σχέδια πτήσης», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ως προς την επικείμενη σύνοδο της Συμμαχίας, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στις συζητήσεις για τη διαμόρφωση της νέας δομής του ΝΑΤΟ, αλλά και στις διαδικασίες υλοποίησης των νέων σχεδιασμών, περιλαμβανόμενης της αντιπυραυλικής ασπίδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ