Έγκριση του προϋπολογισμού πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Μπερλουσκόνι
Με επιστολή του προς τους προέδρους των δύο σωμάτων της ιταλικής Βουλής -τον «αντάρτη Τζανφράνκο και τον Ρενάτο Σιφάνι- ο Ιταλός πρωθυπουργός ζητά την «οριστική υιοθέτηση» του προϋπολογισμού του 2011 πριν από οποιαδήποτε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η επιστολή έρχεται μία μέρα μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Αριστερά.
Με επιστολή του προς τους προέδρους των δύο σωμάτων της ιταλικής Βουλής -τον «αντάρτη Τζανφράνκο και τον Ρενάτο Σιφάνι- ο Ιταλός πρωθυπουργός ζητά την «οριστική υιοθέτηση» του προϋπολογισμού του 2011 πριν από οποιαδήποτε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Η έγκριση του προϋπολογισμού, γράφει ο Ιταλός πρωθυπουργός, είναι απαραίτητη προκειμένου να διασφαλιστεί η «θετική εδραίωση του οικονομικού και χρηματοπιστωτικού μας πλαισίου».
Η επιστολή έρχεται μία μέρα μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Αριστερά.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι αντιμέτωπος με την ανταρσία του πρώην συμμάχου του Τζανφράνκο Φίνι, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα παραιτηθούν από την κυβέρνηση τέσσερις υφυπουργοί που πρόσκεινται στον ίδιο. Επιπλέον, η Αριστερά κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Μπερλουσκόνι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, πρόεδρος της οποίας είναι ο Φίνι.
Στις επιστολές που εστάλησαν στον Φίνι και τον Σιφάνι, πρόεδρο της Γερουσίας, ο Μπερλουσκόνι δηλώνει ότι θα μιλήσει στη Γερουσία «για την πολιτική κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης του κόμματος FLI [το νέο κόμμα του Φίνι] από την κυβέρνηση, αμέσως μετά την οριστική υιοθέτηση» του προϋπολογισμού του 2011.
Ο Μπερλουσκόνι επιβεβαιώνει επίσης ότι, όταν παρουσιαστεί στη Γερουσία, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γλυφάδα: «Της είπαν ότι πλημμύριζε το σπίτι της» – Μαρτυρία γειτόνισσας για τον τραγικό θάνατο της 56χρονης
- Χάρης Βαρθακούρης: «Με τον πατέρα πηγαίναμε σε παιχνιδάδικο και έκλεινε μισή ώρα μετά, για να διαλέξω παιχνίδι»
- Πότε τελειώνουν οι μεταγραφές στη Super League – Τι ισχύει με το «παράθυρο» των ελεύθερων
- Κίνηση στους δρόμους: «Κόκκινος» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Ολυμπιακός: Νίκησε την Εφές στην Πόλη κι έβαλε τέλος σε «κατάρα» επτά ετών!
- Ο Κόσμος Είναι Ένας: Όταν ο Κωνσταντίνος Βήτα «συνάντησε» τον Γιάννη Ρίτσο