Έκκληση στις χώρες της G20 να επιταχύνουν το ρυθμό των δομικών μεταρρυθμίσεων για να στηρίξουν την ανάκαμψη έκανε ο ΟΟΣΑ, επισημαίνοντας πως σωστά σχεδιασμένες μεταρρυθμίσεις τονώνουν την αγορά εργασίας και ενισχύουν τα δημόσια οικονομικά.

Σε ομιλία του στη Σύνοδο στη Σεούλ, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία ανέφερε την Παρασκευή πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις «είναι ο καλύτερος τρόπος για να εδραιωθεί μακροπρόθεσμα η οικονομική ανάπτυξη».

Όπως ανέφερε ο Ά.Γκουρία, πλήρως εφαρμοσμένες διαρθρωτικές μεταρρύθμισες «τονώνουν την ανάπτυξη και την εργασία, ενισχύουν τα δημόσια οικονομικά και συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της παγκόσμιας ανάπτυξης την περίοδο που μαίνεται ο «πόλεμος των νομισμάτων» που τροφοδοτείται από τις εμπορικές ανισότητες».

Ικανοποιημένοι από τη Σύνοδο Ρομπάι και Μπαρόζο

Ικανοποιημένοι από τη Σύνοδο στη Σεούλ και τις δεσμεύσεις της εμφανίστηκαν ο πρόεδρος της ΕΕ Χερμάν βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής. Η ΕΕ ήθελε η σύνοδος αυτή να πραγματοποιήσει προόδους όσον αφορά κοινές δράσεις για να τονωθεί η παγκόσμια ανάπτυξη και η απασχόληση» ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο αξιωματούχοι.

«Όλες οι κύριες οικονομίες συμφώνησαν να διαδραματίσουν το ρόλο τους ώστε να μειωθούν οι ανισορροπίες». Οι Μπαρόζο και Ρομπάι προσέθεσαν πως «η ΕΕ, η οποία θεσπίζει ένα σταθερό μηχανισμό για να αντιμετωπίζει τις μακροοικονομικές ανισορροπίες, θα συνεχίσει να προσφέρει την πείρα της».

Οι δύο αξιωματούχοι υποδέχθηκαν θετικά τις δεσμεύσεις της G20 να καταπολεμηθεί ο προστατευτισμός, να οριστικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις του κύκλου της Ντόχα για τις ανταλλαγές, καθώς και για την έκκλησή της να επιτευχθεί θετικό αποτέλεσμα στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα που θα διεξαχθεί στο τέλος του μήνα στην Κανκούν του Μεξικού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό