Διευρύνεται η υστέρηση στα κρατικά έσοδα στο 10μηνο του 2010
Τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού για το 10μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2010 θα δημοσιοποιήσει το απόγευμα της Τετάρτης το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μηνιαία πορεία μείωσης του ελλείμματος κινείται «οριακά» κοντά στις προβλέψεις του Μνημονίου. Τα έσοδα στο δεκάμηνο σημείωσαν αύξηση 3,6%, έναντι ετήσιου στόχου αύξησης 8,7%.
Τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού για το 10μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2010 θα δημοσιοποιήσει το απόγευμα της Τετάρτης το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δελτίο Εκτέλεσης Προϋπολογισμού θα δείχνει πως η μηνιαία πορεία μείωσης του ελλείμματος κινείται «οριακά» κοντά στις προβλέψεις του Μνημονίου.
Με βάση τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία, τα έσοδα στο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου σημείωσαν αύξηση 3,6%, έναντι ετήσιου στόχου αύξησης 8,7%.
Στα ταμεία του δημοσίου εισέρρευσαν τον Οκτώβριο έσοδα 4,43 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα στο 10μηνο οι συνολικές εισπράξεις να ανέλθουν σε 40,985 δισ. ευρώ.
Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού θα εμφανίζονται μειωμένες, αλλά θα υπολείπονται του ετήσιου στόχου που αναφέρεται σε ποσοστιαία μείωση 7,8%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ναύπακτος: Θρίλερ με τα δύο αδέρφια που βρέθηκαν νεκρά μετά από φωτιά – Οι πέντε διαθήκες και η άφαντη οικιακή βοηθός
- Ιράν: Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν σε κυβερνητικό κτίριο – Τέταρτη ημέρα των κινητοποιήσεων
- «Ονειρικό σενάριο» για Ρόμα και Σαλάχ των 24 εκατ. τον χρόνο
- Κηδεία Μπριζίτ Μπαρντό – Ανεπιθύμητος ο Μακρόν, παρούσα η ακροδεξιά ηγέτιδα Λε Πεν
- Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Άντριου Γκάουντλοκ
- Σοκάρει καταγγελία 13χρονης – Βρέθηκε αναίσθητη μετά από χρήση κάνναβης – Ελέγχεται αν κακοποιήθηκε σεξουαλικά
