Έκλεισαν οι κάλπες, στην αποχή στρέφεται η προσοχή
Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα στις 7 το απόγευμα η εκλογική διαδικασία για τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης. Οι πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για την εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών, με βάσει τη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας, όπως την ορίζει το σχέδιο «Καλλικράτης». Γύρω στις 21:30 οι πρώτες εκτιμήσεις του αποτελέσματος, μετά τις 22:00 οι δηλώσεις Παπανδρέου. Δείτε ζωντανά τα αποτελέσματα.
Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα στις 7 το απόγευμα η εκλογική διαδικασία για τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης. Οι πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για την εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών, με βάσει τη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας, όπως την ορίζει το σχέδιο «Καλλικράτης». Γύρω στις 21:30 οι πρώτες εκτιμήσεις του αποτελέσματος, μετά τις 22:00 οι δηλώσεις Παπανδρέου. Δείτε ζωντανά τα αποτελέσματα.
Λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλπης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής διένειμε ανακοίνωση με το πολιτικό πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Γύρω στις 21:30 αναμένεται να υπάρχει η πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων.
Σημειώνεται ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία δεν υπάρχουν exit polls.
Η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά με εξαίρεση τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν σε εφορευτικές επιτροπές σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με τα Πρωτοδικεία της Αθήνας υπήρξαν αρκετά εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν με τον δικαστικό αντιπρόσωπο, τον γραμματέα και μόνο ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής.
Παράταση στην ψηφοφορία κατά μιάμιση ώρα δόθηκε στο εκλογικό τμήμα στο χωριό Παυλόπουλο του Αγράφων της Ευρυτανίας, καθώς καθυστέρησε να ανοίξει η κάλπη, αφού ο δικαστικός αντιπρόσωπος χάθηκε στη διαδρομή και δεν μπόρεσε να φτάσει στην ώρα του. Οι κάλπες στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα θα κλείσουν στις 8:30.
Από την εκλογική διαδικασία απείχαν οι κάτοικοι του Βελβεντού Κοζάνης, της Γαύδου και οιμηλοπαραγωγοί του Τοιχιού Καστοριάς.
Στον Βελβεντό οι ψηφοφόροι δεν προσήλθαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνένωση του δήμου στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».
Οι κάτοικοι της Γαύδου απείχαν από την εκλογή περιφερειάρχη διαμαρτυρόμενοι για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Κρήτη και ζητούν να αλλάξουν οι όροι του διαγωνισμού. Προειδοποιούν, μάλιστα, ότι αν δεν αλλάξει η προκήρυξη, θα αποκλείσουν επ’ αόριστο το λιμάνι της Γαύδου.
Οι μηλοπαραγωγοίτου Τοιχιού Καστοριάς είχαν προαναγγείλει την αποχή τους από τις εκλογές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστη η παραγωγή τους πριν από δύο χρόνια.
Μετά τις 10 οι δηλώσεις Παπανδρέου
Μετά τις 10 το βράδυ αναμένεται να δοθεί από τον πρωθυπουργό η απάντηση στο ερώτημα αν οι σημερινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έδωσαν το μήνυμα που επιδίωκε η κυβέρνηση ή αν το αποτέλεσμα της κάλπης οδηγεί στις πρόωρες εθνικές εκλογές.
Ο κ. Παπανδρέου θα αναμένει τις πρώτες ασφαλείς ενδείξεις των αποτελεσμάτων και στη συνέχεια θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες στην Ιπποκράτους και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εκτίμησης του αποτελέσματος, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να μεταβεί στο Ζάππειο, όπου και θα κάνει μία δήλωση, με την οποία, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη θα καταστήσει σαφές το πώς ερμηνεύει η κυβέρνηση το μήνυμα της σημερινής κάλπης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του γιου του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ στη Λιβύη
- Ο Παρασκευαΐδης ξαναξέχασε ότι ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και μιλάει για κοινό πνεύμα και αγαστή συνεργασία με τον Αθανασίου της ΝΔ
- LIVE: Λιντς – Νότιγχαμ Φόρεστ
- Περισσότερα από 4 εκατομμύρια κορίτσια κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Εθνική πόλο Γυναικών: Αποθεωτική υποδοχή για τα κορίτσια της ελληνικής υδατοσφαίρισης (vids+pics)
- Όπλα στους τάφους, μνήμη στο χώμα: Τι μας λένε τα αγγλοσαξονικά σπαθιά στις παιδικές ταφές του Μεσαίωνα
