Πέθανε δεκανέας των SS, επονομαζόμενος «δήμιος του Μπολτζάνο»
Πέθανε τη νύχτα της Παρασκευής ο πρώην δεκανέας των SS Μίχαελ Σάιφερτ, ο επονομαζόμενος «δήμιος του Μπολτζάνο» στο νοσοκομείο της Καζέρτα, στη νότια Ιταλία, σε ηλικία 86 ετών, γράφει ο ιταλικός Τύπος επικαλούμενος τον δικηγόρο του. Ο Σάιφερτ είχε καταδικαστεί για τον ρόλο του σε σφαγή στην Ιταλία.
Πέθανε τη νύχτα της Παρασκευής ο πρώην δεκανέας των SS Μίχαελ Σάιφερτ, ο επονομαζόμενος «δήμιος του Μπολτζάνο» στο νοσοκομείο της Καζέρτα, στη νότια Ιταλία, σε ηλικία 86 ετών, γράφει ο ιταλικός Τύπος επικαλούμενος τον δικηγόρο του.
Ο πρώην διοικητής του στρατοπέδου μεταφοράς αιχμαλώτων του Μπολτζάνο, στη βόρεια Ιταλία, από τον Ιούνιο του 1944 ως τον Απρίλιο του 1945, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο εδώ και κάποιες ημέρες, διευκρίνισε επίσης το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, στο οποίο επιβεβαίωσε το θάνατό του ο δικηγόρος του Πάολο Τζιατσίνι.
Ο πρώην εγκληματίας πολέμου ουκρανικής καταγωγής είχε καταδικαστεί οριστικά το 2002 από την ιταλική δικαιοσύνη σε ισόβια κάθειρξη για το φόνο 11 αιχμαλώτων και το βασανισμό άλλων κρατουμένων στο στρατόπεδο.
Είχε φυλακιστεί στις 16 Φεβρουαρίου του 2008 στην Ιταλία, όπου είχε εκδοθεί από τον Καναδά, όπου ζούσε από το 1951.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Θανάσης Τσαλταμπάσης: Πατέρας για δεύτερη φορά, γέννησε η σύζυγος του
- Inbound Travel Surges to 49% in Dec. 2025
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» κεντρικοί δρόμοι στην Αττική – Πού εντοπίζονται αυξημένα προβλήματα και καθυστερήσεις
- Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή κάποιες ώρες μετά – Τι καταγγέλλει η οικογένεια
- Αποθέωση στο γήπεδο της Σουόνσι για τον συνιδιοκτήτη Snoop Dogg! (vid)
- Νέο βίντεο από την Κυψέλη: Η στιγμή που ο 64χρονος χτυπά μέσα στο σπίτι της τη μητέρα της 25χρονης ΑμεΑ
