
Σε υψηλό εννεαμήνου, πάνω από το 1,42 δολάριο, σκαρφαλώνει το ευρώ
Πάνω από το 1,42 δολάριο, υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιανουάριο, σκαρφάλωσε την Πέμπτη το ευρώ, μετά την απόφαση της Fed να προχωρήσει σε αγορά ομολόγων ύψους 600 δισ. δολαρίων.
Πάνω από το 1,42 δολάριο, υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2010, σκαρφάλωσε την Πέμπτη το ευρώ, μετά την απόφαση της Fed να προχωρήσει σε αγορά ομολόγων ύψους 600 δισ. δολαρίων.
Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα ανήλθε μέχρι το 1,4264 δολάριο, υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Ιανουαρίου, έναντι 1,4139 αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη.
Μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας ότι θα προχωρήσει σε αγορές κρατικών ομολόγων, ύψους 600 δισ. δολαρίων, μέχρι τα μέσα του 2011, είχε ενισχυθεί μέχρι το 1,4175.
Με την κίνηση της η Fed ευελπιστεί πως το κόστος δανεισμού θα μειωθεί περαιτέρω, ενθαρρύνοντας την καταναλωτική δαπάνη, ωστόσο, παράλληλα, καθιστά λιγότερο ελκυστικό το πράσινο νόμισμα.
Από τις αρχές Ιουνίου το ευρώ σημειώνει κέρδη της τάξεως του 19%. Η Citigroup προβλέπει ότι θα ανέλθει στα επίπεδα του 1,44 δολαρίου μέχρι το τέλος του 2010.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Πλήγμα drones της Ουκρανίας σε χημικό εργοστάσιο
- Σουδάν: Για μια «εγκαταλελειμμένη κρίση» κάνει λόγο ο ΟΗΕ – «Γιατί ο κόσμος δεν έχει εξεγερθεί;»
- Λίβανος: Ο Μερτς προτρέπει τον Νετανιάχου να σταματήσει τον πόλεμο και να αρχίσει συνομιλίες
- Ιράν: Ο Απρίλιος αναμένεται να είναι «χειρότερος από τον Μάρτιο» στον ενεργειακό τομέα
- Γάζα: Τουλάχιστον 4 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Οι 3 έξω από σχολείο
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τα λάθη κοστίζουν