Η κρίση κόστισε 30 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως
Η κρίση κατέστρεψε 30 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης στον κόσμο, λέει ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ζητώντας να γίνει η απασχόληση «η προτεραιότητα της νέας παγκοσμιοποίησης» κατά την έναρξη διεθνούς φόρουμ στο Μαρόκο τη Δευτέρα. Ο Ντ.Στρος-Καν επανέλαβε επίσης πως πρέπει να ενισχυθεί η διεθνής εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Η κρίση κατέστρεψε 30 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης στον κόσμο, λέει ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ζητώντας να γίνει η απασχόληση «η προτεραιότητα της νέας παγκοσμιοποίησης» κατά την έναρξη διεθνούς φόρουμ στο Μαρόκο τη Δευτέρα.
«Ο κόσμος έχασε 30 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης και οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια είναι για 400 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης» δήλωσε ο Ντομινίκ Στρος-Καν μιλώντας στο διεθνές φόρουμ για την ανθρώπινη ανάπτυξη στο Αγκαντίρ στο νότιο Μαρόκο.
«Μέσα στο πλαίσιο της νέας παγκοσμιοποίησης, η πρώτη προτεραιότητα είναι η απασχόληση, η δεύτερη προτεραιότητα είναι η απασχόληση και η τρίτη προτεραιότητα είναι η απασχόληση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, εν όψει της G20 στη Νότια Κορέα, «είναι ανάγκη οι μεγάλες παγκόσμιες οικονομίες να κάνουν περισσότερα» για την ενίσχυση της διεθνούς εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, επανέλαβε ο Ντομινίκ Στρος-Καν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις
- Στενά του Ορμούζ: Τα τάνκερ αποφεύγουν το θαλάσσιο πέρασμα μετά τις επιθέσεις στο Ιράν
- Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον του Ιράν
- Η επίθεση στο Ιράν το μεγαλύτερο ρίσκο της εξωτερικής πολιτικής Τραμπ
- CIA για Ιράν: Ο Χαμενεΐ θα μπορούσε να αντικατασταθεί από σκληροπυρηνικούς των Φρουρών της Επανάστασης
- ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο απαιτούν άμεση ψηφοφορία για να περιορίσουν τη δράση του Τραμπ στο Ιράν
