Σήμα κινδύνου από τον αρχηγό της ΜΙ6 για τη διασπορά των πυρηνικών όπλων
Οι τρομοκράτες μπορεί να χτυπήσουν τη Δύση ξανά «με τεράστιο ανθρώπινο κόστος, αλλά ο κίνδυνος που εγκυμονεί η διασπορά των πυρηνικών όπλων είναι ευρύτερος, δήλωσε την Πέμπτη επικεφαλής της ΜΙ6 Τζον Σάουερς -στην πρώτη δημόσια ομιλία ενός εν υπηρεσία επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Βρετανίας.
κίνδυνος από την εξάπλωση των πυρηνικών όπλων είναι ευρύτερος από αυτόν της τρομοκρατίας, δηλώνει ο επικεφαλής της Μ16 Σόουερς.
Οι τρομοκράτες μπορεί να χτυπήσουν τη Δύση ξανά «με τεράστιο ανθρώπινο κόστος, αλλά ο κίνδυνος που εγκυμονεί η διασπορά των πυρηνικών όπλων είναι μεγαλύτερος, δήλωσε την Πέμπτη επικεφαλής της ΜΙ6 Τζον Σάουερς -στην πρώτη δημόσια ομιλία ενός εν υπηρεσία επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Βρετανίας.
Ο Τζον Σόουερς χαρακτήρισε «ζοφερό» τον κίνδυνο που εγκυμονεί η αποτυχία να εμποδιστεί η διασπορά των πυρηνικών όπλων σε χώρες όπως το Ιράν.
«Η τρομοκρατία είναι αρκετά δύσκολη και παρά τις συλλογικές μας προσπάθειες, μια επίθεση μπορεί να καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθεί. Το ανθρώπινο κόστος θα είναι τεράστιο. Όμως η χώρα μας, το δημοκρατικό μας σύστημα, δεν θα πέσει από μια τυπική τρομοκρατική επίθεση» σημείωσε.
«Οι κίνδυνοι από τη διασπορά των πυρηνικών όπλων και των χημικών και βιολογικών όπλων είναι ευρύτεροι. Κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει όλη την ισορροπία δυνάμεων σε μια περιοχή» επισήμανε ο Σάουερς.
Ως εκ τούτου ο επικεφαλής της M16 επέμεινε στην ανάγκη να γίνονται «κοινές επιχειρήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών» προκειμένου να εξασφαλιστούν οι περισσότερες πληροφορίες για τις προσπάθειες του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο.
«Όσο περισσότερο οι διεθνείς προσπάθειες θα καθυστερούν την απόκτηση από το Ιράν της τεχνολογίας των πυρηνικών όπλων, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχουμε για να βρεθεί μια πολιτική λύση» σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Γροιλανδία: Η Ρωσία παρακολουθεί από μακριά – Και ίσως βλέπει την «ιδανική λύση» στον πόλεμο στην Ουκρανία
- Μεγάλη απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Πάρτι, crypto, πόζα και ματωμένα supercar ενώ το Ιράν φλέγεται – Oργή για τη χλιδή των γόνων της ιρανικής ελίτ
- Ιδανικό ξεκίνημα με γκολ για τον Ολυμπιακό – Άνοιξαν το σκορ οι «ερυθρόλευκοι με Κοστίνια (1-0, vid)
- Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 σε Αρκαδία, Μεσσηνία, Κορινθία και Λακωνία – «Περιορίστε τις μετακινήσεις»
- «Εκρηκτική» η ατμόσφαιρα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη – Το εντυπωσιακό κορεό των οπαδών του Ολυμπιακού (vid+pics)

