Mε άνοδο σταμάτησαν τη Δευτέρα την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, όπου όμως οι τραπεζικές μετοχές περιόρισαν τα κέρδη. Ενίσχυση και στη Νέα Υόρκη μετά την G20, τα ενθαρρυντικά μακρο-οικονομικά στοιχεία αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας.

Στην Ευρώπη, τα ακριβότερα εμπορεύματα οδήγησαν υψηλότερα και τις μετοχές των εταιρειών μετάλλων. Τα κέρδη όμως περιόρισε η υποχώρηση αρκετών τραπεζικών μετοχών (όπως των Lloyds, Deutsche Bank, Commerzbank, Intesa Sanpaolo, Banco Popolare).

Ενισχυμένες οι μετοχές των Hermes και Louis Vuitton μετά την είδηση εξαγοράς ποσοστού της μεν από τη δε.

Στη Νέα Υόρκη, η G20 που απομάκρυνε το ενδεχόμενο ξεσπάσματος «συναλλαγματικού πολέμου» καθησύχασε τις αγορές ενώ ενθαρρυντικά λειτούργησε και η ενίσχυση 10% στις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο.

Eνισχυμένες οι μετοχές του κλάδου (Toll Brothers, D.R. Horton). Υψηλότερα οι μετοχές ενέργειας και μετάλλων και στη δυτική όχθη του Ατλαντικού.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με άνοδο 0,5% και ο CAC40 στο Παρίσι έκλεισε οριακά ενισχυμένος κατά 0,04%. Ο FTSE100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,2%.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 11.116,05 μονάδες με άνοδο 0,3% ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,46%. Ο S&P500 έκλεισε με άνοδο 0,21%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ