Επτά οι υποψήφιοι αγοραστές του 49% της ΕΠΑ Αττικής
Επτά επιχειρήσεις εκδήλωσαν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για την εξαγορά του 49% της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής, στους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνονται εγχώριοι αλλά και ευρωπαϊκοί ενεργειακοί όμιλοι. Η ΕΠΑ προσελκύει ενδιαφέρον λόγω της μονοπωλιακής άδειας διανομής αλλά και το δίκτυο οπτικών ινών που έχει αναπτυχθεί παράλληλα με το δίκτυο φυσικού αερίου.
Επτά επιχειρήσεις εκδήλωσαν την Τρίτη μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για την εξαγορά του 49% της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής, στους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνονται εγχώριοι αλλά και ευρωπαϊκοί ενεργειακοί όμιλοι.
Την πρόθεση τους να υποβάλλουν προσφορά είχαν εκφράσει πρόσφατα και οι όμιλοι Μυτιληναίου και Βαρδινογιάννοι ενώ σε περίπου ένα μήνα αναμένεται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Οι μετοχές που πωλούνται ανήκουν στη Shell και την Duke Energy ενώ το υπόλοιπο 51 % ελέγχεται από τη ΔΕΠΑ, αλλά το μάνατζμεντ ασκείται από τους μετόχους μειοψηφίας, δηλαδή το 49%.
Το ενδιαφέρον στην ΕΠΑ Αττική έγκειται αφενός στο γεγονός ότι η άδεια διανομής είναι μονοπωλιακή, αφετέρου στο δίκτυο οπτικών ινών που έχει αναπτυχθεί παράλληλα με το δίκτυο φυσικού αερίου.
Επίσης, πιθανή αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, εφόσον προχωρήσει το σενάριο εξίσωσης των φόρων με το πετρέλαιο κίνησης, θα δώσει μεγαλύτερο περιθώριο ανταγωνισμού με το εναλλακτικό καύσιμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: Γουλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Κεραυνοί Καραμανλή κατά Μητσοτάκη για συνολική κρίση θεσμών – Ηχηρή επαναφορά στην ατζέντα του σκανδάλου των υποκλοπών
- Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης ανήλικη – Συνελήφθη ο πατέρας της φίλης της που έκανε το πάρτι
- ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 30-27: Πήρε το ντέρμπι η ομάδα της Θεσσαλονίκης
- ΔΣΑ: Νέος πρόεδρος ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος με σαρωτική νίκη επί του Δημήτρη Αναστασόπουλου
- Σεισμός στην Ιαπωνία: Η στιγμή που τα 7,6 Ρίχτερ χτυπούν τη χώρα (βίντεο)


