Με κρατική επιδότηση οι αγορές ψηφιακής μουσικής στη Γαλλία
Θέλοντας να πείσει τους νεαρούς χρήστες του Διαδικτύου να πάψουν να κατεβάζουν πειρατικά τραγούδια, η Γαλλία θα καλύπτει το 50% της τιμής για την ηλεκτρονική αγορά τραγουδιών από τους νέους 12-25 ετών. Κάθε δικαιούχος θα μπορεί να προμηθεύεται μια προπληρωμένη κάρτα των 50 ευρώ.
Θέλοντας να πείσει τους νεαρούς χρήστες του Διαδικτύου να πάψουν να κατεβάζουν πειρατικά τραγούδια, η Γαλλία θα καλύπτει το 50% της τιμής για την ηλεκτρονική αγορά τραγουδιών από τους νέους 12-25 ετών.
Κάθε δικαιούχος θα μπορεί να προμηθεύεται κάθε χρόνο μια προπληρωμένη κάρτα των 50 ευρώ, από τα οποία τα 25 θα καλύπτονται από το κράτος.
Με την κάρτα θα μπορεί στη συνέχεια να κάνει αγορές σε διαδικτυακά δισκοπωλεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο διετές πρόγραμμα. Οι εταιρείες αυτές καλούνται πρώτα να μειώσουν τις τιμές των τραγουδιών και να συνεισφέρουν στη διαφήμιση της κάρτας.
Τα έσοδα που μπορεί να έχει κάθε δισκοπωλείο από αγορές με την κάρτα δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ -ο περιορισμός αυτός εξασφαλίζει ότι δεν θα επωφεληθούν μόνο τα μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα.
Όπως αναφέρει την Παρασκευή το BBC, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι οι επιδοτήσεις δεν παραβιάζουν τους κανόνες ανταγωνισμού.
Η ανακοίνωση του σχεδίου έρχεται λίγες ημέρες μετά την ενεργοποίηση του νέου γαλλικού νόμου κατά της πειρατείας στο Διαδίκτυο. Όσοι κατεβάζουν παράνομα αρχεία και δεν συμμορφώνονται έπειτα από τρία προειδοποιητικά μηνύματα θα αποκλείονται από το Διαδίκτυο για διάστημα έως και ενός έτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σπάτα: Επεισόδιο στο Κέντρο Υγείας – Τρεις άνδρες ενεπλάκησαν με νοσηλευτές
- Δίκη για τα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης είχε μηδενική προϋπηρεσία, εκτελούσε καθήκοντα μόνος για τρίτη μέρα», είπε ο συνήγορος του Β. Σαμαρά
- Άργος: Διασωληνωμένος με τραύμα στο κεφάλι νοσηλεύεται ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί
- Μάχη με τα κύματα στην Κεφαλονιά: Πώς μία νεαρή ναυαγοσώστρια έσωσε 7 ανθρώπους από επικίνδυνο ρεύμα
- Η ταινία «Backrooms» ξεπέρασε τα 350 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως – Ρεκόρ σε Κίνα, Γαλλία, Ρωσία
- Δήμος Αθηναίων: Τα πρώτα 100 κλιματιστικά σε ευάλωτα νοικοκυριά
- Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική ρύπανση από βουνά αποβλήτων σε παράνομη εταιρεία ανακύκλωσης – Συνελήφθη 46χρονος
- Το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» στο ακριτικό Πωγώνι και στη Δερόπολη της Αλβανίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442