Κέρδη κατά 1,32% κατέγραψε την Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών
Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.548,70 μονάδες, με άνοδο 1,32%. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές. Η Εθνική έκλεισε στα 8,05 ευρώ με κέρδη 3,87%, η Alpha Bank ενισχύθηκε σε ποσοστό 4,08%, η Eurobank έκλεισε με άνοδο 4,27% και η Atebank με άνοδο 4,40%.
Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.548,70 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,32%.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές. Η Εθνική έκλεισε στα 8,05 ευρώ με κέρδη 3,87%, η Alpha Bank ενισχύθηκε σε ποσοστό 4,08%, η Eurobank έκλεισε με άνοδο 4,27% και η Atebank με άνοδο 4,40%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 85,316 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,85%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε ποσοστό 1,15% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,62%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Ασφαλειών +3,04%, των Προσωπικών Προϊόντων +3,03% και των Τραπεζών +2,73%.
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας -1,30% και του Εμπορίου -0,98%.
102 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 65 πτωτικά και 44 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ιονική Ξενοδοχειακή +11,11%, Ακρίτας +9,86%, Τεχνική Ολυμπιακή +8,97% και FHL Mermeren +8,70%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ANEK(ko) -11,54%, Vivere -10,91%, Λανακάμ (κο) -10,00% και Εικόνα-Ηχος -10,00%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καλαμπάκα: Νεκρά δύο αδέλφια από αναθυμιάσεις ξυλόσομπας
- Πούτιν: Νέα επικοινωνία με Τραμπ – Επικύρωσε αμφιλεγόμενο νόμο σε σχέση με τις αποφάσεις ξένων δικαστηρίων
- Ψάχνεται για σουτέρ η ΑΕΚ – Ενδιαφέρεται για τον Ματ Τόμας
- Όλο και περισσότεροι άνδρες ζητούν από τις γυναίκες pegging στο σεξ, σύμφωνα με το Feeld
- Αθώος ο Άρης Μουγκοπέτρος για την υπόθεση ενδοοικογενειακής απειλής
- «Η ψυχή μου μού ζήτησε να το κάνω»: Ο ήρωας του Μπόνταϊ μιλά για τις δραματικές στιγμές της επίθεσης