
Καβάφη απαγγέλλει στις 11 Νοεμβρίου η Σαρλότ Ράμπλινγκ στο ΜΜΑ
Επιστρέφει στην Αθήνα η Βρετανίδα ηθοποιός Σαρλότ Ράμπλινγκ, για να απαγγείλει Καβάφη στο Μέγαρο Μουσικής στις 11 Νοεμβρίου. Μαζί της ο ηθοποιός Πολύδωρος Βογιατζής, ενώ την απαγγελία θα συνοδεύει η Βαρβάρα Γύρα με την κιθάρα της.
Επιστρέφει στην Αθήνα η Βρετανίδα ηθοποιός Σαρλότ Ράμπλινγκ, για να απαγγείλει Καβάφη στο Μέγαρο Μουσικής στις 11 Νοεμβρίου. Μαζί της ο ηθοποιός Πολύδωρος Βογιατζής, ενώ την απαγγελία θα συνοδεύει η Βαρβάρα Γύρα με την κιθάρα της.
Η παράσταση «Παραλλαγές στον Κωνσταντίνο Καβάφη και στην Μαργκερίτ Γιουρσενάρ» παρουσιάστηκε πέρυσι στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στη συνέχεια περιόδευσε σε πολλές πόλεις μέχρι να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Συνδυάζει τα πιο γνωστά ποιήματα του Αλεξανδρινού ποιητή -τα οποία πρώτη μετέφρασε στα γαλλικά η Μαργκερίτ Γιουρσενάρ-, με κείμενα της Γαλλίδας μυθιστοριογράφου και ποιήτριας γύρω από την φθορά του χρόνου, την πολιτική, τον έρωτα και τη μοναξιά.
Τα θέματα των έργων των δύο ποιητών παρουσιάζονται επί σκηνής και στις δύο γλώσσες -ελληνικά και γαλλικά. Οι ενότητες είναι: «Ηλικία και Γηρατειά», «Έρωτας», «Ιστορία, Πολιτική και Κοινωνία», «Νοσταλγία και Θάνατος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κρίστοφερ Νόλαν – Η πρώτη του μεγάλη συνέντευξη για τη δική του Οδύσσεια, 20 χρόνια μετά
- Ο Λιονέλ Μέσι επενδύει 11,5 εκατ. ευρώ στη Βαρκελώνη
- Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη – Τρεις τραυματίες
- Notos Com: Οριστικό λουκέτο για το κατάστημα στην Ομόνοια
- Το Ισραήλ έστειλε συστοιχία του Iron Dome και προσωπικό στα ΗΑΕ υπό τον φόβο επιθέσεων από το Ιράν
- Tραμπ – Σι: Οι αμερικανοί CEO επιδιώκουν οφέλη από τη σύνοδο κορυφής της Κίνας





