Σφοδρή διαμάχη Β.Παπαγεωργόπουλου – Γ.Μπουτάρη για τα οικονομικά του δήμου
Τη μετωπική αντιπαράθεση του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του υποψήφιου δημάρχου της «Πρωτοβουλίας» Γιάννη Μπουτάρη προκάλεσαν αναφορές του τελευταίου ότι υπάρχει «τρύπα 50 εκατομμυρίων ευρώ» στο δήμο.
Τη μετωπική αντιπαράθεση του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του υποψήφιου δημάρχου της «Πρωτοβουλίας» Γιάννη Μπουτάρη προκάλεσαν αναφορές του τελευταίου ότι υπάρχει «τρύπα 50 εκατομμυρίων ευρώ» στο δήμο.
Ο Β.Παπαγεωργόπουλος αντέδρασε, καλώντας τον Γ.Μπουτάρη να αποδείξει τους ισχυρισμούς, διαφορετικά απείλησε με αγωγές.
«Δεν υπάρχει καμία τρύπα στο δήμο Θεσσαλονίκης. Καλώ τον κ. Μπουτάρη να αποδείξει εντός 48 ωρών τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του, ειδάλλως να πάρει πίσω τα συγκεκριμένα ψεύδη, διότι αν υπέκυψα στις παρακλήσεις του και ανακάλεσα την πρώτη αγωγή μου εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση, τη δεύτερη δεν θα την ανακαλέσω», είπε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
Πρόσθεσε, μάλιστα, πως εάν ο κ. Μπουτάρης δεν αποδείξει άμεσα τους ισχυρισμούς του θα πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητα του.
Ο Γ.Μπουτάρης απάντησε, απευθυνόμενος στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης: «Κύριε Παπαγεωργόπουλε, με το να ποινικοποιείτε την πολιτική ζωή της πόλης δεν απαντάτε στα ερωτήματα που γεννιούνται στη σκέψη κάθε Θεσσαλονικιού. Αφήστε, λοιπόν, τις απειλές περί αγωγών, γιατί με τέτοιες ενέργειες δεν αποτινάσσετε τις πολιτικές σας ευθύνες ούτε μπορείτε να διεκδικείτε ‘άφεση αμαρτιών’ για τα έργα και τις ημέρες της διοίκησής σας στο δήμο Θεσσαλονίκης».
Η παράταξη του κ. Μπουτάρη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» κάλεσε δε τον δήμαρχο «να απολογηθεί στο λαό της πόλης για την υπεξαίρεση 23,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, στα οποία δεν συνυπολογίζονται άλλα 8 εκατ. ευρώ από τις οφειλές προς τη ΔΟΥ, ούτε οι τόκοι υπερημερίας, αλλά ούτε και τα πρόστιμα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο σιωπηλός» γενετικός κίνδυνος για την καρδιά που απειλεί εκατομμύρια άτομα χωρίς να το γνωρίζουν
- Καταγγελία για κλοπές μπαταριών από οχήματα έργου: Τι είπε στο in η Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου
- Χατζηδάκης: Πρόσκληση σε επιχειρήσεις από τις ΗΠΑ για επενδύσεις στην Ελλάδα
- Πώς θα παίξει η Καϊράτ κόντρα στον Ολυμπιακό – Τα πλάνα του Ουραζμπαχτίν για την ενδεκάδα
- Παρά τις απειλές ΗΠΑ για αντίποινα, η ΕΕ ανοίγει νέα έρευνα κατά της Google
- ΕΟΦ: Προειδοποίηση για βρεφικό γάλα που συνδέεται με κρούσματα αλλαντίασης
