Πρωτοβουλία διαλόγου του υπουργείου Εργασίας για ενιαία ασφάλιση των τραπεζοϋπαλλήλων
Η κυβέρνηση θα πάρει πρωτοβουλία για την έναρξη του διαλόγου με την ΟΤΟΕ και τις Τράπεζες με στόχο τη δημιουργία ενός Ενιαίου Ταμείου Τραπεζοϋπαλλήλων χωρίς εξαιρέσεις, δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΟΤΟΕ την Πρασκευή. Το υπουργείο θα προχωρήσει σε αναλογιστικές μελέτες για τα Ταμεία των Τραπεζών για να υπάρξουν οι προϋποθέσεις της δημιουργίας του Ενιαίου Ταμείου.
Η κυβέρνηση θα πάρει πρωτοβουλία για την έναρξη του διαλόγου με την ΟΤΟΕ και τις Τράπεζες με στόχο τη δημιουργία ενός Ενιαίου Ταμείου Τραπεζοϋπαλλήλων χωρίς εξαιρέσεις, δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΟΤΟΕ την Πρασκευή.
Το υπουργείο θα προχωρήσει σε αναλογιστικές μελέτες για τα Ταμεία των Τραπεζών για να υπάρξουν οι προϋποθέσεις της δημιουργίας του Ενιαίου Ταμείου.
Η ΟΤΟΕ έθεσε ως προϋπόθεση για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου τη δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης με μέλη όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες χωρίς εξαιρέσεις στο οποίο θα πηγαίνουν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και οι συνεισφορές των εργοδοτών.
Επίσης, η ΟΤΟΕ τόνισε ότι θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη με στόχο την τήρηση των συλλογικών συμβάσεων από το κράτος και τους εργοδότες αλλά και τον σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας και στο Διεθνές Δίκαιο. Για το θέμα αυτό, εκκρεμούν αποφάσεις από τα ελληνικά δικαστήρια σε ανώτατο επίπεδο και αναμένονται τα αποτελέσματα των προσφυγών της ΟΤΟΕ στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο του Στρασβούργου.
Η Ομοσπονδία ανέφερε στον υφυπουργό ότι «αντιλαμβανόμενη την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, έχει την πρόθεση να αντιπαρέλθει υπό προϋποθέσεις την ολιγωρία που έχει επιδειχθεί μέχρι σήμερα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας στο θέμα της έναρξης ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ Κυβέρνησης – Τραπεζών και ΟΤΟΕ για την εξεύρεση μιας ενιαίας και κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της επικουρικής ασφάλισης και στα πλαίσια του σεβασμού των συλλογικών συμβάσεων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λίβανος: Νέα πυρά του Ισραήλ εναντίον περιπόλου κυανοκράνων του ΟΗΕ
- Ουκρανία: Ανταλάσσει drones, πυραύλους και συναφείς τεχνολογίες με MiG-29 από την Πολωνία
- Ουκρανία: Ο Τραμπ αποκαλύπτει ότι ειπώθηκαν «σκληρές κουβέντες» με Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς
- Eurovision: O ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Ελλάδα να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό τραγουδιού
- Η βαθμολογία στη League Phase του Champions League και η θέση του Ολυμπιακού
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Ή αυξήσεις ή ελλείψεις