4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα/Docfest
Στη διάρκεια του, θα προβληθούν 17 ταινίες μεγάλου μήκους και 46 μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, παραγωγές καινούργιες ή της περυσινής χρονιάς.
Στην τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση – αφιέρωμα στον Βασίλη Ραφαηλίδη, στην κριτική ματιά του οποίου οφείλει πολλά ο νεότερος ελληνικός κινηματογράφος.
Στη διάρκεια του φεστιβάλ, θα γίνουν οι παράλληλες εκδηλώσεις:
“Μονοπλάνο”, με την παρουσίαση ταινιών διάρκειας ενός λεπτού.
Το Slideshow του Άρη Μαλανδράκη, μια φωτογραφική ματιά στη σημερινή Χαλκίδα.
Εκδήλωση συζήτηση για την ποίηση, με τιμώμενο πρόσωπο την Κική Δημουλά με τη συμμετοχή της ίδιας, της συγγραφέα Ιωάννας Καρυστιάννη, και του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.
Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στους σκηνοθέτες Τάσο Ψαρά, με τα ντοκιμαντέρ «Μελλελέ», «Το Θαύμα», « Ανδρέας Εμπειρίκος», «Γράμμα στην μητέρα πατρίδα», και στο Γιάννη Σμαραγδή, με τα ντοκιμαντέρ: «Αναζητώντας τον Ιωάννη Βαρβάκη», «Πόρος – Σεφέρης», «Λέσβος – Ελύτης», «Σπύρος Λούης».
Επίσης θα υπάρξει θεματικό αφιέρωμα ταινιών για την Εύβοια.
Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν είναι «το πλατανόδασος του ποταμού Κηρέα» του Γιάννη Φαφούτη, «το σκυριανό Αλογάκι» του Γιώργου Σουργιαδάκη, «το χωριό που σφυρίζει» της Κατερίνας Ζούλα, και τα «σπήλαια της Κύμης» του Χρήστου Μπαρούς.
Ακόμη θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις βιβλίων του σκηνοθέτη Νίκου Αλευρά, του δημοσιογράφου Παύλου Κάγιου «και με κλειστά μάτια βλέπω», αλλά και γιορτή από την εταιρία ελλήνων σκηνοθετών.
Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με την τελετή λήξης και απονομής των βραβείων στις καλύτερες ταινίες και στους συντελεστές. Στα βραβεία είναι χορηγός η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Εύβοιας.
Βραβείο επίσης θα απονεμηθεί στη μνήμη του ντοκιμαντερίστα Γιώγου Κολόζη.
Οι προβολές των ταινιών του φετινού φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας, θα είναι ανοιχτές στη νεολαία της πόλης, στους μαθητές και τους φοιτητές με ελεύθερη είσοδο.
- Κακοκαιρία: Στα λευκά πολλές περιοχές της χώρας – Μάχη για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι
- ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0: Εύκολη νίκη με σόου και αποκάλυψη τον 19χρονο Χατσίδη
- Λούβρο: Νέα πλάνα από το «κόλπο του αιώνα» αποκαλύπτουν πώς έγινε η ληστεία
- Καρέ καρέ η διάσωση των ορειβατών που τραυματίστηκαν σε δύσβατο σημείο στον Ταΰγετο
- Μερτς: «Οι απειλές για δασμούς υπονομεύουν τις διατλαντικές σχέσεις»
- LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός