Προϋπόθεση για τη στήριξη της περαίωσης, η μη επιβολή νέων μέτρων, δηλώνει η ΝΔ
Αδικο μέτρο χαρακτηρίζει η ΝΔ την περαιώση, ωστόσο, δηλώνει ότι θα στηρίξει το ν/σ, εφόσον η κυβέρνηση διαπραγματευτεί με την τρόικα ισόποση (με τα χρήματα που θα εισπράξει) μείωση φορολογικών βαρών για το 2011. Προς τη σωστή κατεύθυνση η περαίωση, εφόσον υπάρξει έκπτωση για τους συνεπείς, λέει ο ΛΑΟΣ. Αδικο χαρακτηρίζει το μέτρο και ο ΣΥΝ.
Αδικο μέτρο χαρακτηρίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση την περαιώση, μιλώντας για προσβολή απέναντι στους συνεπείς φορολογούμενους,
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, διευκρίνισε ότι το κόμμα θα στηρίξει το νομοσχέδιο, εφόσον η κυβέρνηση διαπραγματευτεί με την τρόικα ισόποση (με τα χρήματα που θα εισπράξει) μείωση φορολογικών βαρών για το 2011.
«Ζητάμε από την κυβέρνηση να μην επιβάλει τα νέα εισπρακτικά μέτρα, με αύξηση των νέων αντικειμενικών αξιών, με μετάταξη προϊόντων από ΦΠΑ 11% στο 23% και με την επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις» δήλωσε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης τονίζει ότι στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα για τον επιχειρηματία, τον έμπορο, τον βιοτέχνη.
«Η περαίωση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Χρειάζεται όμως να υπάρξει ταυτοχρόνως μια δικαίωση και εκείνων που υπήρξαν όλη αυτήν την περίοδο φορολογικώς ενήμεροι. Μια επιβράβευση με μια έκπτωση που θα μπορούσε να επεκτείνεται στο 15% της καταβαλλομένης φορολόγησης» καταλήγει.
Από πλευράς ΣΥΝ σημειώνεται ότι η περαίωση συνιστά ομολογία αποτυχίας συγκρότησης αξιόπιστου φοροελεγκτικού μηχανισμού, επιβράβευση των μεγαλοφοροφυγάδων, εμπαιγμό και νέα επιβάρυνση για όσους είναι φορολογικά συνεπείς.
Άδικη για τους συνεπείς φορολογούμενους χαρακτήρισε την περαίωση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Πρόσθεσε, πάντως, ότι πρόκειται για επιλογή, που «απαντάει σε έκτακτες περιστάσεις και έκτακτες ανάγκες. Είναι μια άδικη διαδικασία, όχι μόνο η διαδικασία, αλλά και η ουσία της περαίωσης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Καταρρέει» η Μονακό: Φεύγει ο Οκόμπο – Με ποια ομάδα συμφώνησε (pic)
- Ακόμα ένα χτύπημα για το Λούβρο: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με εισιτήρια – Στα 10 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η ζημιά
- Βουλή: Κρεσέντο Λαζαρίδη κατά ΠΑΣΟΚ – Θυμήθηκε τον Τσοχατζόπουλο για να αποφύγει τις νέες αποκαλύψεις
- Γαλλία: Δύο βρέφη βρέθηκαν νεκρά σε καταψύκτη – Συνελήφθη η μητέρα τους
- Την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου στη Βοιωτία θέλει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
- Οι επιλογές του Χίφι για το καλοκαίρι – Τα δεδομένα με το συμβόλαιο του στην Παρί (vids)

