«Πράσινο φως» για την περαίωση από το Υπουργικό Συμβούλιο τη Δευτέρα
Το «πράσινο φως» από το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στις 12:00 τη Δευτέρα λαμβάνει το σχέδιο για την περαίωση, το οποίο με τη μορφή νομοσχεδίου εισάγεται άμεσα στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Πέμπτη.
Το «πράσινο φως» από το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στις 12:00 τη Δευτέρα λαμβάνει το σχέδιο για την περαίωση, το οποίο με τη μορφή νομοσχεδίου εισάγεται άμεσα στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Πέμπτη.
Οι τελικές ρυθμίσεις για την περαίωση αποφασίστηκαν σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου την Κυριακή, που έλαβε υπόψη τις εισηγήσεις των εμπλεκόμενων φορέων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, οι βελτιώσεις στο σχέδιο αφορούν:
α) την αύξηση των δόσεων αποπληρωμής από 12 σε 18 ή 24.
β) τη μείωση του ποσοστού προκαταβολής από 25% στο 20%.
γ) την μείωση του ποσού φόρου ανά χρήση σε 500 ευρώ από 700 ευρώ για βιβλία Β’ κατηγορίας.
Εκτός ρύθμισης μένουν όσοι έχουν προχωρήσει σε αυτοπεραίωση έως το 2007, ενώ στη ρύθμιση εντάσσονται οι μεγάλες επιχειρήσεις (εκτός τραπεζών και εισηγμένων στο Χρηματιστήριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ήταν αποκλεισμένος από τα Όσκαρ για 20 χρόνια λόγω πολιτικής δήλωσης, αλλά «δεν το πήρε προσωπικά»
- Οι «φούσκες» της Wall Street φαίνονται στο Google
- Μουντιάλ 2026: Το πλήρες πρόγραμμα των ομίλων και των νοκ-άουτ
- ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδια στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο: Η εντολή ήταν η διάλυση των συγκεντρώσεων και η πρόκληση επεισοδίων, πάση θυσία
- Ετοιμάζεις ταξίδι; 10 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις – Ο απόλυτος οδηγός προετοιμασίας
- Η «ξέφρενη» κούρσα της Άστον Βίλα – Ο Έμερι βρήκε τις λύσεις και αποθεώνεται




