«Πράσινο φως» για την περαίωση από το Υπουργικό Συμβούλιο τη Δευτέρα
Το «πράσινο φως» από το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στις 12:00 τη Δευτέρα λαμβάνει το σχέδιο για την περαίωση, το οποίο με τη μορφή νομοσχεδίου εισάγεται άμεσα στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Πέμπτη.
Το «πράσινο φως» από το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στις 12:00 τη Δευτέρα λαμβάνει το σχέδιο για την περαίωση, το οποίο με τη μορφή νομοσχεδίου εισάγεται άμεσα στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Πέμπτη.
Οι τελικές ρυθμίσεις για την περαίωση αποφασίστηκαν σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου την Κυριακή, που έλαβε υπόψη τις εισηγήσεις των εμπλεκόμενων φορέων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, οι βελτιώσεις στο σχέδιο αφορούν:
α) την αύξηση των δόσεων αποπληρωμής από 12 σε 18 ή 24.
β) τη μείωση του ποσοστού προκαταβολής από 25% στο 20%.
γ) την μείωση του ποσού φόρου ανά χρήση σε 500 ευρώ από 700 ευρώ για βιβλία Β’ κατηγορίας.
Εκτός ρύθμισης μένουν όσοι έχουν προχωρήσει σε αυτοπεραίωση έως το 2007, ενώ στη ρύθμιση εντάσσονται οι μεγάλες επιχειρήσεις (εκτός τραπεζών και εισηγμένων στο Χρηματιστήριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Μπαρτζώκας και η απίθανη ατάκα για τον Τζόσεφ
- Νέο πρόβλημα στο cloud της Amazon λόγω των επιθέσεων drone στη Μέση Ανατολή
- ΕΦΚΑ: Στον εισαγγελέα οι 22 συλληφθέντες για τη μεγάλη απάτη
- Δένδιας για την 25η Μαρτίου: Τιμάμε αυτούς που διαμόρφωσαν εθνική συνείδηση, μετατρέποντάς την σε επαναστατική πράξη
- Ιστορίες: 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου – Αυτό το Σάββατο με τα ΝΕΑ
- ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και συλλήψεις σε εκπαιδευτήρια που εξαπατούσαν πελάτες με πτυχία «μαϊμού»