«Πράσινο φως» για την περαίωση από το Υπουργικό Συμβούλιο τη Δευτέρα
Το «πράσινο φως» από το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στις 12:00 τη Δευτέρα λαμβάνει το σχέδιο για την περαίωση, το οποίο με τη μορφή νομοσχεδίου εισάγεται άμεσα στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Πέμπτη.
Το «πράσινο φως» από το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στις 12:00 τη Δευτέρα λαμβάνει το σχέδιο για την περαίωση, το οποίο με τη μορφή νομοσχεδίου εισάγεται άμεσα στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Πέμπτη.
Οι τελικές ρυθμίσεις για την περαίωση αποφασίστηκαν σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου την Κυριακή, που έλαβε υπόψη τις εισηγήσεις των εμπλεκόμενων φορέων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, οι βελτιώσεις στο σχέδιο αφορούν:
α) την αύξηση των δόσεων αποπληρωμής από 12 σε 18 ή 24.
β) τη μείωση του ποσοστού προκαταβολής από 25% στο 20%.
γ) την μείωση του ποσού φόρου ανά χρήση σε 500 ευρώ από 700 ευρώ για βιβλία Β’ κατηγορίας.
Εκτός ρύθμισης μένουν όσοι έχουν προχωρήσει σε αυτοπεραίωση έως το 2007, ενώ στη ρύθμιση εντάσσονται οι μεγάλες επιχειρήσεις (εκτός τραπεζών και εισηγμένων στο Χρηματιστήριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Περού: Δολοφονία δημοσιογράφου, η τέταρτη από την αρχή του έτους – Είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς
- Σομαλιλάνδη: Δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της, λέει ο Τραμπ
- Βόρεια Κορέα: Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία, λέει ο Κιμ σε ευχετήριο μήνυμά του στον Πούτιν
- Νιγηρία: Με πυραύλους από drones MQ-9 Reaper οι επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών
- Σομαλιλάνδη: «Επικίνδυνο προηγούμενο» η αναγνώρισή της από το Ισραήλ, προειδοποιεί η Αφρικανική Ενωση
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εμπλέκει και τη Λευκορωσία στον πόλεμο με τη Ρωσία