Έρευνα για τον τραυματισμό περίπου 20 ατόμων, όταν αεροσκάφος τύπου Airbus 300 που ανήκει στην ιταλική εταιρεία Wind Jet παρεξέκλινε από τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Παλέρμου διέταξε η εισαγγελία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το συμβάν προκλήθηκε από ξαφνική ριπή ανέμου και έντονη βροχόπτωση το βράδυ της Παρασκευής, κατά την προσπάθεια προσγείωσης του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 123 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα. Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε την πτήση από τη Ρώμη στη Σικελία, μεταδίδει το πρακτορείο ANSA.

Οι επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος με τις τσουλήθρες κινδύνου, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν παράπονα για καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας.

Τα θύματα, που κατά κύριο λόγο έχουν μώλωπες και αμυχές, έλαβαν τις πρώτες φροντίδες στο ιατρείο του αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο Φαλκόνε-Μπορσελίνο έκλεισε για την εναέρια κυκλοφορία έως τις 22: 00, ώρα Ελλάδος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό