
Ισχυρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές και τη Γουόλ Στριτ την Παρασκευή
Τους δείκτες των χρηματιστήριων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού βοήθησαν την Παρασκευή τα ισχυρά μακροοικονομικά από τις ΗΠΑ, με τις αγορές της Ευρώπης και της Γουόλ Στριτ να κλείνουν με άνοδο κοντά στο 2%.
Τους δείκτες των χρηματιστήριων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού βοήθησαν την Παρασκευή τα ισχυρά μακροοικονομικά από τις ΗΠΑ, με τις αγορές της Ευρώπης και της Γουόλ Στριτ να κλείνουν με άνοδο κοντά στο 2%.
Η ενίσχυση στις αμερικανικές παραγγελίες για διαρκή αγαθά τον Αύγουστο καλλιέργησε κλίμα αισιοδοξίας στις αγορές για την ορμή της ανάκαμψης, αντιστρέφοντας και το αρχικά αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Η Ευρώπη υποδέχτηκε θετικά και τον αυστηρότερο προϋπολογισμό της Ισπανίας για το 2011, θεωρώντας πως η λιτότητα απομακρύνει το ενδεχόμενο επέκτασης της δημοσιονομικής κρίσης. Θετικά λειτούργησε και άνοδος της επιχειρηματικής γερμανικής εμπιστοσύνης.
Κερδισμένες της ημέρας οι περισσότερες μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών (Credit Agricole, Deutsche Bank, Commerzbank, Banco Santander). Eνισχυμένες και οι μετοχές των Adidas και Puma μετά τις ισχυρές πωλήσεις της Nike στην Ασία.
Στη Νέα Υόρκη, τα στοιχεία για τα διαρκή αγαθά ευνόησαν τις μετοχές που σχετίζονται με τη βιομηχανία (με πρώτες τις Alcoa, Caterpillar, Cisco).
Στο πράσινο και οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών (Goldman Sachs, Bank of America, JPMorgan, Citigroup).
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με άνοδο 1,84% και ο CAC40 στο Παρίσι με άνοδο 1,94%. Ο FTSE100 στο Λονδίνο έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,93%.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 10.860,26 μονάδες με άνοδο 1,86% ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,33%. Ο S&P500 έκλεισε με άνοδο 2,12%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Δευτέρας (13/4): Πού θα δείτε το ντέρμπι Εφές-Φενέρμπαχτσε και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Το… τερμάτισε: Μετά την επίθεση στον Πάπα ο Τραμπ εμφανίζεται ως… Χριστός
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα
- Οι νέοι στην Ουγγαρία έδιωξαν τον Ορμπάν από την εξουσία – Ο λόγος που έχασε τις εκλογές
- Νέα σενάρια για Σέλτικς και Αντετοκούνμπο!
- 3D: Συνελήφθη ο frontman των Massive Attack σε διαμαρτυρία υπέρ της Palestine Action

