«Δεν είμαι μανιοκαταθλιπτικός» διαβεβαιώνει ο Χαμίντ Καρζάι
Ο Aφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι δεν είναι μανιοκαταθλιπτικός και δεν ακολουθεί θεραπεία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Ουαχίντ Όμερ απάντησε στα όσα αναφέρουν τα αποσπάσματα βιβλίου του Μπομπ Γούντγουορντ για τις εσωτερικές συγκρούσεις που υπήρχαν στο Λευκό Οίκο για το Αφγανιστάν.
Ο Aφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι δεν είναι μανιοκαταθλιπτικός και δεν ακολουθεί θεραπεία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Ουαχίντ Όμερ απάντησε στα όσα αναφέρουν τα αποσπάσματα βιβλίου του Μπομπ Γούντγουορντ για τις εσωτερικές συγκρούσεις που υπήρχαν στο Λευκό Οίκο για το Αφγανιστάν.
«Ο πρόεδρος Καρζάι είναι καλά στην υγεία του. Δεν λαμβάνει θεραπεία, ούτε καν για κατάθλιψη. Δεν πάσχει από καμία ασθένεια» δήλωσε ο Ουαχίντ Όμερ σε τηλεφωνική του συνέντευξη.
Στο βιβλίο του Αμερικανού δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ, που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα και έχει τίτλο «Οι πόλεμοι του Ομπάμα» (Obama’s wars), ο συγγραφέας περιγράφει τις εσωτερικές συγκρούσεις που σημειώνονταν στην ομάδα του Λευκού Οίκου που είναι υπεύθυνη για ζητήματα εθνικής ασφάλειας, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναζητούσε μία λύση στην αφγανική κρίση.
Ο Μπομπ Γούντγουορντ αναφέρει επίσης στο βιβλίο του, επικαλούμενος τον Αμερικανό πρέσβη στην Καμπούλ Καρλ Εϊκενμπέρι, ότι ο Αφγανός πρόεδρος λαμβάνει φαρμακευτική θεραπεία.
Ακόμα και τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ επικαλείται ο Γούντγουορντ, λέγοντας ότι ο Καρζάι πάσχει από μανιοκατάθλιψη.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της αφγανικής προεδρίας από την πλευρά του καταγγέλλει τις «ιδιαίτερα εμπρηστικές» επιθέσεις που έχουν στόχο «την προσωπική ακεραιότητα» του Αφγανού προέδρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]
- Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]
- Ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην Κίνα για «σκληρές» εμπορικές και πολιτικές διαπραγματεύσεις
- Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Περού από δύο ενόπλους καθώς επέστρεφε από ρεπορτάζ
- Αποτυχημένο πραξικόπημα στο Μπενίν: Η Νιγηρία συνέδραμε με στρατό για να καταστείλει την απόπειρα
- Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]