«Πάγωμα» της Προανακριτικής για την υπόθεση Βατοπαιδίου ζητά η ΝΔ
Το πάγωμα των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πέντε υπουργών της ΝΔ για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, ζητά η Αξιωματική Αντιπολίτευση, τουλάχιστον έως ότου κριθεί κατά τρόπο αναμφισβήτητο αν υπήρξε ζημιά του Δημοσίου.
Το πάγωμα των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πέντε υπουργών της ΝΔ για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, ζητά η Αξιωματική Αντιπολίτευση, τουλάχιστον έως ότου κριθεί κατά τρόπο αναμφισβήτητο αν υπήρξε ζημιά του Δημοσίου.
Οι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι από την πρώτη ημέρα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση, η Αξιωματική Αντιπολίτευση είχε ζητήσει τη διενέργεια νέας έκθεσης αποτίμησης της περιουσίας που αντηλλάγη.
«Ζητήσαμε εξ’ αρχής στα πέντε υπαρκτά πορίσματα, κατά τα οποία δεν προκύπτει ζημία του Δημοσίου, να υπάρξει ένα ακόμη. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ, υιοθετεί την θέση της Νέας Δημοκρατίας. Με αυτόν τον τρόπο, επισήμως επιβεβαιώνει απολύτως τις καταγγελίες μας επί τη βάσει των οποίων αποχωρήσαμε από την Προανακριτική Επιτροπή: Εφόσον η ίδια η κυβερνητική πλειοψηφία ομολογεί πως δεν γνωρίζει εάν υπάρχει ζημία του Δημοσίου, τότε για ποιον ακριβώς λόγο έχει συσταθεί η Προανακριτική Επιτροπή;»
Σημειώνεται ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησαν από τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής.
Υπενθυμίζεται ότι η Προανακριτική Επιτροπή ανέθεσε σε διεθνείς και ελληνικούς οίκους (με τη συμμετοχή και του ΤΕΕ) να αξιολογήσουν κατά πόσο υπήρξε ζημιά του Δημοσίου από την προσπάθεια ανταλλαγής ολυμπιακών ακινήτων με τη Λίμνη Βιστωνίδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καβάλα: Αποκλεισμός του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας από τους αγρότες – Έριξαν άχυρα, σταφύλια και γάλα
- Ο Κούζμα διέψευσε τα περί ομιλίας του Αντετοκούνμπο στα αποδυτήρια των Μπακς
- Πάτρα: 89χρονη σκότωσε κουτάβια και όταν ένας 25χρονος της πέταξε πέτρες εκείνη τον χτύπησε στο κεφάλι με μεταλλικό αντικείμενο
- Η «Πολυκατοικία» ως memento mori – Το ντοκιμαντέρ της Σελάνας Ε. Βροντή στον Δαναό
- Φορολογία: Αναδιάταξη με νέο μείγμα μέτρων – Κερδισμένοι και χαμένοι
- Εξεταστική: Αρνείται να καταθέσει πάλι ο «Φραπές» – Δικαίωμα στη σιωπή επικαλείται ο Ξυλούρης

