
Απαγόρευσε η Ρωσία τις εξαγωγές των S-300 και οπλικών συστημάτων προς το Ιράν
Με απόφαση του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η Ρωσία απαγόρευσε τις πωλήσεις των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 προς το Ιράν, ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο. Επιπλέον, με το ίδιο διάταγμα αναστέλλονται και οι εξαγωγές αρμάτων μάχης, αεροσκαφών και πολεμικών σκαφών.
Με απόφαση του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η Ρωσία απαγόρευσε τις πωλήσεις των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 προς το Ιράν.
Επιπλέον, με το ίδιο διάταγμα αναστέλλονται και οι εξαγωγές αρμάτων μάχης, αεροσκαφών και πολεμικών σκαφών.
Οι δύο χώρες είχαν υπογράψει τη σχετική συμφωνία το 2007, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη η παραλαβή του υλικού από τη Τεχεράνη.
Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν υποσχεθεί να μην παραδώσουν υλικό έπειτα από την απόφαση της Μόσχας να υποστηρίξει τις νέες κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Τεχεράνης.
Από την πλευρά τους, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για τα σχέδια της Ρωσίας να πωλήσει στο Ιράν τους S-300
Πρόκειται για είναι ένα από τα πιο προηγμένα αντιαεροπορικά και αντιπυραυλικά συστήματα με ακτίνα δράσης που φτάνει τα 90 χιλιόμετρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κούβα: Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ βρίσκεται στην Αβάνα με επικεφαλής τον διευθυντή της CIA
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ο Θουκυδίδης, ο Τραμπ και ο Σι
- Μάριο Ντράγκι: «Η Ευρώπη είναι μόνη της»
- Γιατί βρέθηκε στο δικαστήριο η σοκολάτα Milka
- Στον τελικό της Eurovision προκρίθηκε η Κύπρος – Η λίστα με τις 10 χώρες που πήραν το εισιτήριο
- Άναψαν τα αίματα στην Κίνα, όταν άνδρας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ επιχείρησε να μπει ένοπλος στον Ναό του Παραδείσου



