Δεκαεννιάχρονη blogger φυλακισμένη εδώ και εννέα μήνες στη Συρία
Έκκληση για την άμεση αποφυλάκιση 19χρονης blogger που κρατείται εδώ και εννέα μήνες στη Συρία χωρίς να της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες απευθύνει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW). Η 19χρονη μαθήτρια Λυκείου δεν έχει καμία επαφή με την οικογένειά της και οι Αρχές δεν έχουν δώσει καμία εξήγηση για την κράτησή της. Σύροι ακτιβιστές αναφέρουν ότι ενδέχεται να συνελήφθη για ένα ποίημα στο οποίο επέκρινε τους περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης.
Έκκληση για την άμεση αποφυλάκιση 19χρονης blogger που κρατείται εδώ και εννέα μήνες στη Συρία χωρίς να της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες απηύθυνε τη Δευτέρα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).
Η 19χρονη δεν έχει καμία επαφή με την οικογένειά της από τότε που συνελήφθη και οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν δώσει καμία εξήγηση για τους λόγους που ετέθη υπό κράτηση.
Η νεαρή Ταλ αλ Μαλούχι είχε κληθεί να παρουσιαστεί στις 27 Δεκεμβρίου του 2009 σε μια από τις συριακές υπηρεσίες ασφαλείας και είχε συλληφθεί αμέσως, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.
Δύο ημέρες αργότερα, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας πήγαν στο σπίτι της και κατάσχεσαν κυρίως τον υπολογιστή της, CD και βιβλία.
«Η κράτηση αυτής της μαθήτριας Λυκείου για εννέα μήνες, χωρίς να της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, δείχνει την ωμή και αυθαίρετη στάση των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας» καταγγέλλει η διευθύντρια του Παρατηρητηρίου για τη Μέση Ανατολή, Σάρα Λία Ουάιτσον.
Σύμφωνα με ορισμένους Σύρους ακτιβιστές, η Ταλ Αλ Μαλούχι μπορεί να συνελήφθη λόγω ενός ποιήματος που είχε γράψει, στο οποίο επέκρινε τους περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης στη Συρία.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το ιστολόγιό της, που περιέχει ποιήματα και σχόλια για την κοινωνία, θίγει κυρίως το θέμα της τύχης των Παλαιστινίων και δεν ασχολείται με την πολιτική κατάσταση στη Συρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ιράν: Οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ ήταν πιο εκτεταμένοι από τους προηγούμενους – Επλήγησαν «πάνω από 80 στόχοι»
- Ιρλανδία: Η Βουλή εγκρίνει απαγόρευση των εισαγωγών προϊόντων από ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτικη Οχθη
- Κρίση θεσμών στην Ελλάδα;
- Ανεξέλεγκτες οι χρήσεις της ΑΙ στο δημόσιο τομέα
- Ταξί: Συνελήφθησαν 4 οδηγοί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από τουρίστες
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442