Το 1,3 δισ. ευρώ έφτασαν φέτος τα «φέσια» στην αγορά
Σε 1,3 δισ. ευρώ ανέρχεται συνολικά τους πρώτους 8 μήνες του έτους η αξία των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών, παρουσιάζοντας αύξηση 15% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα αλλά μείωση 8,8% σε σχέση με το 2009, η οποία αποδίδεται στην αύξηση των λουκέτων, τη μείωση του τζίρου και τις επιπτώσεις της ύφεσης.
Σε 1,3 δισ. ευρώ ανέρχεται συνολικά τους πρώτους 8 μήνες του έτους η αξία των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τειρεσία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.
Συγκεκριμένα, η αξία των ακάλυπτων επιταγών έφτασε τα 1,15 δισ. μέχρι τον Αύγουστο (191,3 εκατ. ευρώ μόνο το μήνα) και των απλήρωτων συναλλαγματικών τα 147,8 εκατ. ευρώ στους οκτώ μήνες (21,5 εκατ. τον Αύγουστο.
Η αξία των ακάλυπτων επιταγών παρουσιάζει αύξηση 15% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα αλλά μείωση 8,8% σε σχέση με το 2009.
Το φαινομενικά θετικό αυτό στοιχείο παράγοντες της αγοράς το αποδίδουν στην αύξηση των λουκέτων, την ενίσχυση της αβεβαιότητας, τη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων και τις επιπτώσεις της ύφεσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σομαλιλάνδη: Πού βρίσκεται – Γιατί το Ισραήλ προχώρησε στην αναγνώρισή της
- Φωκίδα: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας στα Βαρδούσια – Ο 5ος της παρέας που δεν ακολούθησε, ειδοποίησε τις αρχές
- Γάζα: Νοσοκομείο διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του λόγω έλλειψης καυσίμων
- Όταν το στυλ γίνεται άμυνα: Πώς ο Λάκης Γαβαλάς κέρδισε τον σεβασμό μέσα στη φυλακή
- Νότιγχαμ Φόρεστ: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τίμησε τον Τζον Ρόμπερτσον
- Ουκρανία: Θα τελειώσει ο πόλεμος μέσα στο 2026;
