Νέες απώλειες 1,53% κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο
Σε πτωτική τροχιά κινήθηκε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, το Χρηματιστήριο της Αθήνας με τις τιμές των μετοχών -ιδιαίτερα των τραπεζών- να καταγράφουν σημαντικές απώλειες. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.563,36 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,53%.
Σε πτωτική τροχιά κινήθηκε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, το Χρηματιστήριο της Αθήνας με τις τιμές των μετοχών να καταγράφουν σημαντικές απώλειες. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.563,36 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,53%.
Πιέσεις δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές: η Πειραιώς υποχώρησε 5%, η Eurobank 3,50%, η Alpha Bank υποχώρησε κατά 2,61%, ενώ η Εθνική έκλεισε με πτώση 1,59%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 94,628 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,94%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,68% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε απώλειες 2,25%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Ασφαλειών +3,15% και του Εμπορίου +1,50%.
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες της Υγείας -4,08% και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών -4,55%.
Συνολικά, 44 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 126 πτωτικά και 41 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Εδραση +14,29%, Mevaco +10%, Περσεύς +9,52% και Τηλέτυπος +9,38%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές:Optronics Technologies -20%, Παϊρης -16,90%, Βιοτέρ -11,43% και ΑΤΤΙΚΑΤ -10,53%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φουρνιέ: «Να κερδίσεις μέσα στο ΟΑΚΑ, τι περισσότερο μπορείς να ζητήσεις»
- Τέμπη: «Δεν μας αφορά το κόμμα Καρυστιανού – Ο δικαστικός αγώνας είναι μπροστά μας» λέει ο Ασλανίδης
- Τραγωδία στη Λέσβο: Νεκροί δύο νεαροί σε τροχαίο στον δρόμο Μόριας – Παναγιούδας
- Βέλγιο: Κάτοικοι της Τουμπίζ απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους – Κίνδυνος για έκρηξη σε φλεγόμενη αποθήκη
- Tα γυρίσματα του Grease ήταν γεμάτα ένταση – Στον «τοίχο» η Ολίβια Νιούτον Τζον
- Διοικητής νοσοκομείου Ιωαννίνων: «Αναμένουμε την ανταπόκριση του οργανισμού του Μάριου Οικονόμου» (vid)
