Φοροελαφρύνσεις για την επιχειρηματική έρευνα θα ζητήσει ο Ομπάμα
Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ανάπτυξη, ο Αμερικανός πρόεδρος θα ζητήσει την Τετάρτη από το Κογκρέσο να αυξήσει σε μόνιμη βάση τις φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις που επενδύουν στην έρευνα.
Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ανάπτυξη, ο Αμερικανός πρόεδρος θα ζητήσει την Τετάρτη από το Κογκρέσο να αυξήσει σε μόνιμη βάση τις φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις που επενδύουν στην έρευνα.
Το σχέδιο του Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την Κυριακή κυβερνητικός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται. Η πρόταση, είπε, θα κόστιζε στο δημόσιο 100 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια. Για να καλύψει το κόστος, ο πρόεδρος φέρεται να σχεδιάζει να περικόψει άλλες επιχειρηματικές φοροαπαλλαγές.
Ο Ομπάμα θα ζητήσει από το Κογκρέσο να αυξήσει σε 17% από 14% που είναι σήμερα μια από τις δύο εναλλακτικές πιστώσεις που υπάρχουν για τις επιχειρήσεις, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί αφενός να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και αφετέρου να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς να επανακτήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου.
Στις συμπληρωματικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να καταλάβουν κι άλλες έδρες ακόμα και ενδεχομένως να αποκτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Καβάλα: Αποκλεισμός του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας από τους αγρότες – Έριξαν άχυρα, σταφύλια και γάλα
- Ο Κούζμα διέψευσε τα περί ομιλίας του Αντετοκούνμπο στα αποδυτήρια των Μπακς
- Πάτρα: 89χρονη σκότωσε κουτάβια και όταν ένας 25χρονος της πέταξε πέτρες εκείνη τον χτύπησε στο κεφάλι με μεταλλικό αντικείμενο
- Η «Πολυκατοικία» ως memento mori – Το ντοκιμαντέρ της Σελάνας Ε. Βροντή στον Δαναό
- Φορολογία: Αναδιάταξη με νέο μείγμα μέτρων – Κερδισμένοι και χαμένοι
- Εξεταστική: Αρνείται να καταθέσει πάλι ο «Φραπές» – Δικαίωμα στη σιωπή επικαλείται ο Ξυλούρης

