Ξεκίνησαν οι προβολές στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου
Άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο κοινό το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, εγκαινιάζοντας την έβδομη περίοδο λειτουργίας του και προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ζήσουν στο ρυθμό της προηγμένης τεχνολογίας. Οι θεατές θα έχουν και φέτος τη χαρά να παρακολουθήσουν πολλές και διαφορετικές ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου, μεταξύ αυτών μια νέα παράσταση με θέμα τον Ήλιο.
Άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο κοινό το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, εγκαινιάζοντας την έβδομη περίοδο λειτουργίας του και προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ζήσουν στο ρυθμό της προηγμένης τεχνολογίας.
Στους χώρους ενός από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα ψηφιακά Πλανητάρια στον κόσμο, οι θεατές θα έχουν και φέτος τη χαρά να παρακολουθήσουν πολλές και διαφορετικές ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου, μεταξύ αυτών μια νέα παράσταση με θέμα τον Ήλιο.
Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο θα προβάλλονται οι παλαιότερες ψηφιακές παραστάσεις: «Τα επτά θαύματα του κόσμου», «Ο Θάνατος των άστρων» και «Η Μεγάλη Περιπέτεια», καθώς επίσης η ταινία θόλου «Κοράλλια και Ύφαλοι» και ο «Μικρός Πρίγκιπας».
Τον Οκτώβριο, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο θα ξεκινήσει μια νέα ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Το Άστρο της Ημέρας», μια συναρπαστική παρουσίαση του πλησιέστερου σε εμάς άστρου, του Ήλιου.
Ξεκινώντας από τον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν τον Ήλιο οι διάφοροι πολιτισμοί μέσα στους αιώνες, η παράσταση θα αναφερθεί σε πολλά από τα φαινόμενα που μελετούν και προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν οι αστρονόμοι στις μέρες μας.
Όλες αυτές οι παραστάσεις θα προβάλλονται στον τεράστιο θόλο του Πλανητάριου, διαμέτρου περίπου 25 μέτρων και επιφάνειας μεγαλύτερης των 950 τ.μ.
Κατά τα επτά χρόνια λειτουργίας του, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, υπό τη διεύθυνση του Διονύση Σιμόπουλου, κατάφερε με επιτυχία να φέρει σε επαφή με την επιστήμη και την τεχνολογία περισσότερους από 2 εκατ. επισκέπτες, στην πλειονότητά τους νέους ανθρώπους.
Ίδρυμα Ευγενίδου: Λ. Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο (Είσοδος από Πεντέλης 11, τηλ: 210 9469600)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στο κόκκινο η ένταση με εκατέρωθεν επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν – «Τα Στενά του Ορμούζ, όχι τα πυρηνικά το μεγάλο αγκάθι»
- Όταν η yoga και η φύση γίνονται ένα
- Οι περιοχές με τα πιο ακριβά ενοίκια στην Αττική
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία(;) διάσπαση: «Έφοδος» της μειοψηφίας στην Κουμουνδούρου – Το σχέδιο Πολάκη για να φάει… τη Δούρου
- Πολυτέλεια; Ξεχάστε όσα ξέρατε – Οι εκατομμυριούχοι της ΑΙ ξοδεύουν αλλού τα χρήματά τους
- ΕΛΑΣ: 400+1 πολίτες από την κοινωνία στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλα τα ονόματα στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο
- Συνταγή: Μεσογειακά ζυμαρικά με ψητή φέτα
- ΠΑΣΟΚ: Συντηρεί την κόντρα με την κυβέρνηση για το πρόγραμμα – Νέα συνέντευξη τύπου Ανδρουλάκη για τις 17 παρεμβάσεις στις συντάξεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442