Απεργούν στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου οι περιπτερούχοι όλης της χώρας
Πανελλαδική απεργία για τις 9 και τις 10 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος και απεργία πείνας στις 8 Σεπτεμβρίου μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα συρρικνούμενα ποσοστά κέρδους τους. Η ομοσπονδία ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε άμεσο καθορισμό ποσοστών κέρδους στους επαγγελματίες του κλάδου.
Πανελλαδική απεργία για τις 9 και τις 10 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος και απεργία πείνας στις 8 Σεπτεμβρίου μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα συρρικνούμενα ποσοστά κέρδους τους.
Η ομοσπονδία ζητάει από το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε άμεσο καθορισμό ποσοστών κέρδους στους επαγγελματίες του κλάδου.
Με τη συμμετοχή των προέδρων 44 πρωτοβάθμιων σωματείων από ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, η έκτακτη γενική συνέλευση των περιπτερούχων, στον απόηχο της συνάντησης που είχε ο κλάδος με τον υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, από τον οποίο και ζήτησαν οριστική λύση στο θέμα του καθορισμού ποσοστών κέρδους για τα προϊόντα που εμπορεύονται.
Επίσης, οι περιπτερούχοι αποφάσισαν να στραφούν και εναντίον των καπνοβιομηχανιών, που προτίθενται να μειώσουν τη λιανική τιμή των τσιγάρων, προσφεύγοντας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «X»: Το νέο κουμπί που έρχεται δεν είναι και τόσο… νέο
- Μητσοτάκης: Εξαιρετικά θετικό ότι ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αμυντικής συνδρομής όταν η Κύπρος δέχθηκε επίθεση
- Ρωσία: Νέα έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο
- Οι «27» προκρίνουν ευελιξία στη λήψη μέτρων για μείωση του κόστους ενέργειας –Επιμένουν σε ενεργειακή μετάβαση
- Καλύτερη δουλειά προτείνει στους συναδέλφους του στην ΕΕ, ο Ολλανδός πρωθυπουργός
- Πράσινο φως από την Επιτροπή Εμπορίου της ΕΕ στη συμφωνία κατάργησης δασμών στα αμερικανικά προϊόντα εισαγωγής