
Η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά
Λονδίνο: Οι ηλικιωμένες που τρώνε μαύρη σοκολάτα μια με δυο φορές την εβδομάδα ίσως μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.
Λονδίνο: Οι ηλικιωμένες που τρώνε μαύρη σοκολάτα μια με δυο φορές την εβδομάδα ίσως μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.
Ο Δρ Μάρρεϊ Μιττλεμαν και οι συνεργάτες του στο Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess εξηγούν ότι η μαύρη σοκολάτα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας κατά το ένα τρίτο, αλλά δεν προκύπτει όφελος από την καθημερινή κατανάλωσή της.
Οι ερευνητές μελέτησαν σχεδόν 32.000 Σουηδές 48-83 ετών για εννέα χρόνια. Αν και οι διαιτολόγοι τονίζουν ότι η συχνή κατανάλωση σοκολάτας κάνει κακό στην υγεία, η μελέτη δείχνει ότι μια ή δυο μερίδες (19-30 γραμμάρια) μαύρης σοκολάτας την εβδομάδα συντελεί σε 32% μείωση του κινδύνου καρδιακής ανεπάρκειας.
Το όφελος μειώνεται στο 26% όταν η κατανάλωση περιορίζεται σε μια με τρεις μερίδες τον μήνα.
Το προστατευτικό όφελος από την μαύρης σοκολάτα μειώνεται όσο περισσότερες ή λιγότερες φορές καταναλώνεται.
«Η πολλή σοκολάτα κάνει κακό στην υγεία επειδή περιέχει υψηλά επίπεδα ζάχαρης και λιπαρών, που συντελούν στην παχυσαρκία. Ωστόσο περιέχει και πολλά φλαβονοειδή, που μειώνουν την αρτηριακή πίεση του αίματος και προστατεύουν τον οργανισμό από την καρδιακή νόσο», εξηγεί ο Αμερικανός ερευνητής.
health.in.gr
- Σεξ σε εξωτερικούς χώρους, αναρρίχηση και Τότεναμ: Η συναγή για τον τέλειο Γιου Νέσμπε
- Video games: Πες μου τι παίζεις να σου πω ποιος είσαι
- Στον πάτο του ΟΟΣΑ οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Πληρωνόμαστε 21% λιγότερο από ό,τι το 2010
- «Όχι άλλο αμερικανικό κάρβουνο!» – Οι σύμμαχοι γυρίζουν την πλάτη στην αμερικανική ενέργεια
- ΝΑΤΟ: Η σχέση Ρούτε-Τραμπ ανησυχεί τους Ευρωπαίους – Πιστεύουν ότι υπονομεύει τη θέση τους στον κόσμο
- Στην ταινία «52 Blue» ένας Ινδός άνδρας ξεκινά ένα ταξίδι για να συναντήσει τον Λιονέλ Μέσι



