Την άρση του «causus belli» για τα ελληνικά 12 μίλια στο Αιγαίο μελετά η Τουρκία
Αλλαγή πλεύσης στο θέμα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια μελετά η Αγκυρα, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. «Τα 12 μίλια δεν είναι πλέον αιτία πολέμου» γράφει η Sabah.
Αλλαγή πλεύσης στο θέμα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια μελετά η Αγκυρα, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.
«Τα 12 μίλια δεν είναι πλέον αιτία πολέμου» γράφει η Sabah. Η εφημερίδα αναφέρεται στο νέο Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας.
Κατά τους δημοσιογράφους, στο έγγραφο -γνωστό και ως «Βιβλίο των Κόκκινων Γραμμών»- δεν χαρακτηρίζονται ως «εξωτερική απειλή» οι γειτονικές χώρες, αλλά ως στοιχείο συνεργασίας.
Το εν λόγω κείμενο θα ολοκληρωθεί προς τα τέλη του 2010 και θα επικυρωθεί από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.
Όπως αναφέρεται στην Ελευθεροτυπία της Τρίτης, πηγές του υπουργείου Εθνιικής Αμυνας που ρωτήθηκαν για το θέμα τηρούν στάση αναμονής, σημειώνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία φέρεται να προσανατολίζεται σε άρση του «causus belli», ωστόσο, τα πράγματα δεν άλλαξαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Νέα Αριστερά για τον Άλκη Ρήγο: Σπάνια πολιτική και ανθρώπινη ποιότητα
- Κλείνει η Ιταλική Πρεσβεία στην Τεχεράνη
- Επίθεση με drones στο Ντουμπάι – Ισχυρή έκρηξη
- Κρήτη: Αμείωτες οι μεταναστευτικές ροές – Διασώθηκαν 364 άτομα σε ένα 24ωρο
- Ολυμπιακός – Πανιώνιος Betsson 1-3: Στον τελικό του Κυπέλλου οι Κυανέρυθρες
- Αλαμπάμα: Ξύλο σε αγώνα μπάσκετ γυναικών – Χτυπήθηκε και μια διαιτητής (vid)
