Επ’ αυτοφόρω σύλληψη Ρουμάνου διπλωμάτη για κατασκοπεία κατά της Ρωσίας
Ρουμάνος διπλωμάτης συνελήφθη στη Μόσχα την ώρα που προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα, ανέφερε η ρωσική υπηρεσία ασφάλειας (FSB).
Ρουμάνος διπλωμάτης συνελήφθη στη Μόσχα την ώρα που προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα, ανέφερε η ρωσική υπηρεσία ασφάλειας (FSB).
Πρόκειται για τον Γκαμπριέλ Γκρέκου, πρώτο γραμματέα της πρεσβείας της Ρουμανίας στη Μόσχα
Η FSB στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «συνελήφθη στη Μόσχα επ’ αυτοφώρω, ενώ προσπαθούσε να αγοράσει απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες από ένα Ρώσο πολίτη» ενώ τον χαρακτηρίζει μέλος των ρουμανικών μυστικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο διπλωμάτης είχε στην κατοχή του «υλικό κατασκοπείας που μαρτυρά σαφώς την εχθρική δραστηριότητά του στη Ρωσία» του οποίου και του αφαιρέθηκε.
Ήδη ο διπλωμάτης κηρύχτηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο και πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα δύο ημέρες.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας είχε ανακοινώσει ότι προς το παρόν «δεν σχολιάζει» τη σύλληψη του διπλωμάτη.
Ο Γκρέκου, σύμφωνα με ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, είχε υπηρετήσει στη πρεσβεία της Ρουμανίας στην Αρμενία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Νότια Αφρική: Σύγκρουση μικρού λεωφορείου με φορτηγό – Νεκροί 11 μαθητές
- Βόλος: Συνελήφθη 40χρονος που χτύπησε την 27χρονη σύντροφό του
- Ρωσία: «Ο Τραμπ θα έμενε στην παγκόσμια ιστορία αν οι ΗΠΑ έπαιρναν τη Γροιλανδία» λέει το Κρεμλίνο
- Ρέτσος για τον «τελικό» με τη Λεβερκούζεν: «Η Μπάγερ θα αντιμετωπίσει έναν δύσκολο αντίπαλο σε ένα θορυβώδες γήπεδο»
- Όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης
- Άλλη μια μάχη με τον βρετανικό Τύπο; Ξανά στα δικαστήρια ο πρίγκιπας Χάρι

