Υπό τον έλεγχο των καναδικών αρχών πλοίο με 500 πρόσφυγες Ταμίλ
Υπό τον έλεγχο του Πολεμικού Ναυτικού του Καναδά τέθηκε το φορτηγό πλοίο Sun Sea, το οποίο μετέφερε περίπου 500 πρόσφυγες Τάμιλ και έπλεε ανοικτά της Βρετανικής Κολούμπια.
Υπό τον έλεγχο του Πολεμικού Ναυτικού του Καναδά τέθηκε το φορτηγό πλοίο Sun Sea, το οποίο μετέφερε περίπου 500 πρόσφυγες Τάμιλ και έπλεε ανοικτά της Βρετανικής Κολούμπια.
Οι Αρχές αποφάσισαν να αναλάβουν δράση επειδή το πλοίο, που έπλεε στον Ειρηνικό, άλλαξε πορεία και κατευθυνόταν πλέον προς την κοινότητα Πορτ Όλμπερνι και όχι προς τη Βικτόρια και το Βανκούβερ, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι CBC.
Η φρεγάτα Winnipeg επιχείρησε πολλές φορές να κάνει νηοψία στο Sun Sea και όταν απέκτησε επικοινωνία, το σκάφος αυτό ανέφερε ότι μετέφερε πρόσφυγες.
Δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι Αρχές σκοπεύουν να επιτρέψουν στο πλοίο να αγκυροβολήσει. Σε κάθε περίπτωση, τα νοσοκομεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν ορισμένους από τους πρόσφυγες, κυρίως γυναίκες και παιδιά.
Πάντως, οι Καναδοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στο πλοίο να βρίσκονται δουλέμποροι ή ακόμα και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μουντιάλ 2026: Το πλήρες πρόγραμμα των ομίλων και των νοκ-άουτ
- ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδια στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο: Η εντολή ήταν η διάλυση των συγκεντρώσεων και η πρόκληση επεισοδίων, πάση θυσία
- Ετοιμάζεις ταξίδι; 10 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις – Ο απόλυτος οδηγός προετοιμασίας
- Η «ξέφρενη» κούρσα της Άστον Βίλα – Ο Έμερι βρήκε τις λύσεις και αποθεώνεται
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ηγεσία της ΕΕ και το ενδεχόμενο ενός πρωτοφανούς στρατηγικού ναυαγίου
- Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα


