Γυναίκα για πρώτη φορά επικεφαλής μυστικής αμερικανικής υπηρεσίας στις ΗΠΑ
Η πρώτη γυναίκα στην ηγεσία μυστικής υπηρεσίας στις ΗΠΑ ανέλαβε τη Δευτέρα τα καθήκοντά της, μετά από θητεία 32 ετών στο χώρο των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφάλειας.
Η πρώτη γυναίκα στην ηγεσία μυστικής υπηρεσίας στις ΗΠΑ ανέλαβε τη Δευτέρα τα καθήκοντά της, μετά από μακριά θητεία στο χώρο των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφάλειας.
Πρόκειται για την Λετίτσια Λονγκ, η οποία θα διευθύνει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για τη Γη και το Έδαφος (National Geospatial-Intelligence Agency), μία από τις νεότερες από το σύνολο των 16 υπηρεσιών πληροφοριών στις ΗΠΑ καθώς ιδρύθηκε το 1996.
Καθήκον της υπηρεσίας είναι να προετοιμάζει με τη χρήση δεδομένων από δορυφόρους χάρτες και απεικονίσεις του εδάφους για τη διευκόλυνση των στρατευμάτων. Για παράδειγμα, η NGA εκτιμά αν το έδαφος σε μία περιοχή είναι κατάλληλο για την κίνηση βαρέων αρμάτων μάχης.
Πριν το διορισμό της στη NGA, η Λονγκ υπήρξε αναπληρώτρια διευθύντρια στη Διεύθυνση Πληροφοριών του Ναυτικού, υφυπουργός Άμυνας με αρμοδιότητα τις υπηρεσίες πληροφοριών και τελικά αναπληρώτρια διευθύντρια στην Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (DIA).
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι γυναίκες είναι το 38% του συνόλου του προσωπικού των αμερικανικών «μυστικών υπηρεσιών», ενώ πολλές καταλαμβάνουν και ανώτατες θέσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ηθικά Ευδήμια του Αριστοτέλη: Ο Α’ τόμος αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δείχνει να επιβραδύνει τη γήρανση
- Ενίσχυση δυνάμεων στο νησί, ζητάει ο Δήμαρχος Πάρου
- «Χόρεψε ανάρμοστα μπροστά μου, ακύρωσε το νυφικό της συζύγου μου, την τελευταία στιγμή» – Μπρούκλιν Μπέκαμ Vs Βικτόρια Μπέκαμ
- Συνεδρίασε η Επιτροπή εκτίμησης κινδύνου για την κακοκαιρία – Εισήγηση για κλειστά σχολεία στην Αττική την Τετάρτη
- Μέλπω Ζαρόκωστα: Συγκίνηση και χειροκρότημα στο τελευταίο «αντίο»