
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα, με τον γενικό δείκτη να κινείται στα επίπεδα άνω των 1.710 μονάδων, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ήπιες ρευστοποιήσεις, κυρίως στις μετοχές εταιρειών της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει σημαντικών εξελίξεων, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.
Στις 12:45 ο γενικός δείκτης σημείωνε άνοδο 0,08% στις 1.714,46 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 22,1 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα, η αγορά είχε ανέλθει μέχρι τις 1.734 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε κέρδη 0,18%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχανε 0,55% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης κατέγραφε πτώση 0,80%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε άνοδο 0,21%.
Συνολικά, 51 μετοχές κινούνταν ανοδικά, 75 πτωτικά και 39 παρέμεναν σταθερές.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στον μακροοικονομικό τομέα. Την Πέμπτη θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για το ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου.
Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές επικρατούν ανοδικές τάσεις, χάρη στο επενδυτικό ενδιαφέρον εταιρείες ενέργειας και παραγωγής πρώτων υλών, εν μέσω ανόδου των τιμών των εμπορευμάτων, ενώ ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE-100 ενισχυόταν κατά 1,43% στις 5.408,51 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC-40 σημείωνε άνοδο κατά 1,64% στις 3.776,99 μονάδες και στη Φρανκφούρτη, ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 1,32% στις 6.342,07 μονάδες.
Με οριακή πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο, όπου ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,72% στις 9.572,49 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αργεντινή: Εξορύξεις σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές παγετώνων προωθεί η κυβέρνηση Μιλέι – Θύελλα αντιδράσεων
- Euroleague: Ποιος από τους δύο θα ήθελε περισσότερα playoffs «αιωνίων»; (vids)
- «Artemis II»: Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες της NASA
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
