Κοπάνες τέλος σε γυμνάσια και λύκεια, διαμηνύει το υπουργείο Παιδείας
Στη δραστική μείωση του αριθμού των απουσιών των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου πρόκειται να προχωρήσει από τη φετινή σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας, όπως προανήγγειλε η Αννα Διαμαντοπούλου.
Στη δραστική μείωση του αριθμού των απουσιών των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου πρόκειται να προχωρήσει από τη φετινή σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας, όπως προανήγγειλε η Αννα Διαμαντοπούλου.
«Το φαινόμενο αυτό είναι αδιανόητο και προσβλητικό. Τα παιδιά, επειδή έχουν το δικαίωμα της συμπλήρωσης 150 απουσιών από τη σχολική αίθουσα, προσκομίζουν πλαστά δικαιολογητικάγια υποτιθέμενα προβλήματα υγείας. Είναι ντροπή για τη χώρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς να προσκομίζονται αυτά τα καταφανώς πλαστά δικαιολογητικά και να ξέρει από τα 17 και τα 18 του χρόνια το κάθε παιδί ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να πάρει πλαστά έγγραφα και χαρτιά που θα τα υπογράφει ιατρός, τα προσκομίζει ο γονιός και τα αποδέχεται ο καθηγητής» δήλωσε την Πέμπτη η υπουργός.
Η κ. Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι, για να μπει οριστικό τέλος σε αυτή την πρακτική, θα μειωθεί δραστικά το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο απουσιών, ενώ θα ακολουθείται και διαφορετικός τρόπος αιτιολόγησης και τεκμηρίωσης των απουσιών που οφείλονται ή αποδίδονται σε πρόβλημα υγείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ΑΙ μπορεί να γίνει φούσκα κερδοσκοπίας, λέει το αφεντικό της Microsoft
- Σέρρες: Θύμα ξυλοδαρμού στις φυλακές ο 16χρονος που σκότωσε τον 17χρονο
- Αυτή η μεγάλη επιτυχία αποδείχθηκε η αρχή του τέλους – Οι Take That όπως δεν τους έχουμε δει ποτέ ξανά
- Ολυμπιακός: Ποιοι είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι σε περίπτωση πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Champions League (pics)
- Συστήθηκε ομάδα εργασίας για την επίσπευση αδειοδότησης καταφυγίων των αδέσποτων ζώων συντροφιάς
- «Πάμε με καλή ψυχολογία»: Τι είπε ο προπονητής του Άγιαξ για τον «τελικό» με τον Ολυμπιακό
